Utorak, 23. decembar 1997.

ISTRAZIVANJE AGENCIJE "PARTNER MARKETING" O UTICAJU MEDIJA NA BIRACE

Presudili dogadjaji u Zemunu

Milutinovicevi biraci preferiraju TV "Pink" i RTS. Odluku da glasaju za kandidata leve koalicije 39 odsto anketiranih doneli u poslednjoj sedmici

Beograd. - Najgledanije TV stanice izmedju dva izborna kruga medju onima koji su u nedelju glasali za Milana Milutinovica, prema istrazivanju Agencije Partner marketing, bile su TV Pink (41 procenat anketiranih) i RTS (33 procenta). BK televiziju, najcesce je gledalo cetiri odsto ispitanika, a Studio B jedan procenat manje. Ispitanika koji su odgovorili da su najcesce gledali lokalne TV stanice bilo je 12 procenata. Televiziju nije gledalo sedam procenata ispitanika.

Medju anketiranim biracima koji su glasali za Milana Milutinovica, 39 procenata je odgovorilo da je tek u poslednjih sedam dana odlucilo da glasa za kandidata levice. Za 11 procenata tih ispitanika, na odluku da glasaju za Milutinovica presudno su uticali poslednji dogadjaji u Zemunu.

Na osam procenata ispitanika koji su u poslednjoj sedmici odlucili da svoj glas daju Milutinovicu, presudno je uticao film o Seselju "Da li ste zaboravili". Od dogadjaja koji su presudno uticali na ispitanike da se u poslednjem momentu opredele za Milutinovica su i emisija TV "Pink" - "Ko je ko" (pet procenata), najava ukidanja poreza seljacima (pet procenata) i predstavljanje kandidata na RTS-u (tri procenta).

Istrazivanje je sprovedeno na uzorku od 800 biraca koji su izjavili anketarima da su glasali za Milana Milutinovica. Istrazivanje je sprovedeno na dan glasanja na izlazima sa birackih mesta u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Somboru, Sapcu, Kragujevcu, Kraljevu, Cacku, Nisu i Leskovcu.

I. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /