Utorak, 23. decembar 1997.

VESNA PESIC, PREDSEDNICA GSS

Zadrzavanje postojeceg stanja

Beograd. - Predsednica Gradjanskog saveza Srbije Vesna Pesic ocenila je da su upravo zavrseni predsednicki izbori u Srbiji pokazali kako niko nema sanse da se izbori sa televizijskom propagandom i namestanjem rezultata koje sprovodi Socijalisticka partija Srbije.

Istovremeno je naglasila da demokratska opozicija i gradjani Srbije moraju da nastave borbu za slobodne i postene izbore, kao i za jasno formulisanje nove demokratske alternative. Konstatovala je da su i ovi izbori potvrdili stav GSS da "nasa zemlja nije napravila prvi korak ka demokratiji, jer ne postoje posteni i slobodni izbori".

Navodni broj izaslih gradjana toliko malo prelazi pedeset procenata da je gotovo nemoguce da se proveri tacnost tog podatka, izjavila je Vesna Pesic i ocenila da izbor Milana Milutinovica za predsednika Srbije samo zadrzava sadasnje stanje, jer SPS nije u stanju da izvede zemlju iz izolacije i krize i pokrene reforme.

Predsednica GSS je jos konstatovala kako je Slobodan Milosevic doneo odluku da njegov kandidat, Milan Milutinovic, mora da pobedi i propagandna masinerija SPS je uspela da taj cilj ostvari ne birajuci sredstva.

N. T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /