Utorak, 23. decembar 1997.

PO TRADICIONALNOJ ANKETI MAGAZINA "FRANS FUDBAL"

Ronaldo i zvanicno prvi, Mijatovic drugi

Napadac Intera iz Milana i reprezentacije Brazila, Ronaldo i zvanicno je proglasen najboljim igracem u Evropi za proteklu godinu i osvajacem tradicionalnog priznanja "Zlatne lopte", u anketi koju vec tradicionalno organizuje magazin "Frans fudbal".

Ovo je samo jos jedno priznanje u nizu za najboljeg igraca sveta u protekle dve godine, a Ronaldo je prvi Juznoamerikanac i Brazilac koji osvaja ovo priznanje.

Na drugom mestu, kako je "Nasa Borba" ekskluzivno i najavila je jugoslovenski reprezentativac i igrac Reala iz Madrida, Predrag Mijatovic, treci je francuski reprezentativac i igrac torinskog Juventusa, Zinedin Zidan, cetvrti je Holandjanin Denis Bergkamp, a peti Brazilac Roberto Karlos.

Ronaldo je pobedio vrlo ubedljivo sa citavih 150 glasova razlike: Brazilac je dobio 222 glasa, Mijatovic 72, a Zidan 63 glasa.

Od 1954. godine pa do 1994. nagradu su dobijali samo Evropljani, ali je ta praksa promenjena 1995. godine, kada je nagrada otvorena za sve igrace koji igraju u Evropi. Liberijac Zorz Vea je bio prvi igrac van Evrope koji je dobio ovo laskavo priznanje.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /