Utorak, 23. decembar 1997.

AUTOBUS PUN PUTNIKA SURVAO SE JUCE U PROVALIJU KOD VLADICINOG HANA

Poginulo najmanje sestoro putnika

Vladicin Han. - U teskoj saobracajnoj nesreci koja se juce ujutru dogodila na magistralnom putu nadomak Vladicinog Hana, kada je autobus pun putnika kumanovskog autoprevoznika “Jug-turist", iz za sada nepoznatih razloga skrenuo sa autoputa i survao se u provaliju duboku pedesetak metara u koritu Juzne Morave, poginulo je, prema zvanicnim podacima, sest putnika, a teze i lakse povredjen 31 putnik.

Nesreca se dogodila oko 8.45 kada su radnici poljoprivrednog kombinata “Delises" videli autobus koji se nakon skretanja sa autoputa vise puta prevrnuo.

Istrazni sudija Opstinskog suda u Vladicinom Hanu Slobodan Stojiljkovic konstatovao je nakon izlaska na mesto nesrece, da je u autobusu bilo vise od 40 putnika, kao i to da jos uvek nije identifikovan sofer kumanovskog autobusa, za koga se nezvanicno zna da je medju teze povredjenima.

S obzirom da se autobus nalazio u provaliji gotovo “okacen o jedno drvo", pripadnicima MUP Srbije iz Vladicinog Hana i Vranja trebalo je nekoliko sati da zajedno sa zdravstvenim radnicima pruze pomoc unesrecenima.

V. Ristic

Identifikovane dve zrtve

Pripadnici MUP-a iz Vladicinog Hana i Vranja uspeli su da od sest zrtava, do trenutka slanja ovog izvestaja identifikuju dve. To su Bozidar Jovanovic (57) iz Pozarevca i Dragisa Nikolic (59) iz sela Sucura kod Aleksinca. Na licu mesta pronadjena su jos tri tela preminulih putnika, dok je jedan putnik podlegao povredama na putu za vranjansku bolnicu.

Na lecenju u surdulickoj, vranjanskoj i niskoj bolnici zadrzano je ukupno 31 lice. Prema informacijama dezurnih lekara koje je dobio novinar “Nase Borbe", povredjeni koji se lece u surdulickoj i vranjanskoj bolnici nalaze se van zivotne opasnosti, dok su Andon Stojkovic iz Tabanovaca i Radisa Slavkovic iz Vranja upuceni na lecenje u niski Klinicki centar zbog ozbiljnosti povreda.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /