Utorak, 23. decembar 1997.

STA JE KRAJISNIK REKAO KLINTONU

Srbi protiv Bosne jer se plase Muslimana

Pale, FoNet. - Clan Predsednistva Bosne Momcilo Krajisnik rekao je sinoc na Palama da je americkom predsedniku Bilu Klintonu rekao kako je "glavni razlog sto se Srbi protive celovitoj BiH strah od dominacije Muslimana".

"Obrazlozio sam predsedniku Klintonu da bi vise od 90 odsto Srba iz RS zelelo ujedinjenje sa Srbijom, odnosno SR Jugoslavijom upravo zbog straha od muslimanske dominacije", rekao je Krajisnik novinarina na Palama. "Klinton je rekao da Hrvati nisu u potpunosti opredeljeni za BiH i da jednim okom gledaju na Hrvatsku, dok je Muslimane okarakterisao kao one koji zele da dominiraju i ne nameravaju da dele vlast s predstavnicima druga dva naroda", prenosi Srna Krajisnikovu tvrdnju.

Krajisnik je dodao da je "srpska strana danas prvi put bila u mogucnosti da iznese svoj stav i objasni da Srbi nisu tako crni kao sto ih drugi predstavljaju u svetu". "Ponovio sam da se rukovodstvo RS zalaze za potpunu implementaciju Dejtonskog sporazuma kao kompromisa, a ne kao sporazuma kojim smo odusevljeni. Plasimo se, medjutim, revizije koju danas pokusavaju uvesti na mala vrata", naglasio je Krajisnik i dodao kako "Klinton ima veoma razlozan pristup problemu BiH".

Ocenivsi danasnji susret "istorijskim", Krajisnik je predsedniku SAD ukazao da licno ima mandat da svim snagama brani suverenitet RS ozvanicen Dejtonskim sporazumom.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /