Utorak, 23. decembar 1997.

DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE

Kostunica: Krivotvoreni izbori

Beograd. - Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Kostunica smatra da je zvanicna cifra o broju izaslih glasaca u drugom krugu predsednickih izbora lazna. "Vise je nego jasno da su za nama izbori koji to nisu bili, koji su obicna lakrdija", izjavio je Kostunica.

Uprkos izbornoj farsi koja je imala vise ucesnika, nesumnjivim predizbornim neregularnostima i kradji u toku izbora, na izbore se toboze provuklo, kao kroz iglene usi, nesto vise od potrebnog broja biraca, prokomentarisao je Kostunica i zakljucio: "Sve cinjenice upucuju na to da je taj broj krivotvoren".

Svi koji su ove jeseni ucestvovali na parlamentarnim i predsednickim izborima, morali su znati u sta se upustaju i snose neizbrisivu odgovornost zato sto su za saku privilegija produzili vek jednoj autoritarnoj, korumpiranoj i bolesnoj vlasti i time i narodnim patnjama, kaze Kostunica.

Prema oceni Kostunice time sto su izbori proglaseni uspelim, iako nisu, nijedan problem nije resen, odnosno svi ostaju otvoreni - "od unistene privrede, rastuce socijalne bede, do teritorijalne celovitosti drzave koja se sve vise spolja i iznutra dovodi u pitanje".

Bez pravih, demokratskih izbora, nema ni demokratije u Srbiji, zakljucio je Kostunica, navodeci da su za DSS protekli izbori samo dakaz vise o politickoj i moralnoj ispravnosti odluke o neizlasku na izbore pod ovakvim uslovima.

N. T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /