Utorak, 23. decembar 1997.

CRNOGORSKI PREMIJER ODBIO DA KOMENTARISE PREDSEDNICKE IZBORE U SRBIJI, ALI NAJAVIO

Djukanovic: Saradjivacu s novim predsednikom

Veoma je dobro sto je okoncan izborni postupak - izjavio Djukanovic - jer ce to doprineti da se kompletira infrastruktura vlasti u Srbiji

Podgorica. - Ne zelim ni na koji nacin da komentarisem volju gradjana Srbije. Ona je, vjerujem, autenticno utvrdjena na izborima i zelim da kazem da cu kao predsjednik Crne Gore, u okviru ustavnih ovlascenja, saradjivati s gospodinom Milutinovicem, kao sto bih, naravno, saradjivao i sa svakim drugim gradjaninom Srbije, koji bi bio izabran na jedan regularan i demokratski nacin - izjavio je Milo Djukanovic, predsjednik Vlade i novoizabrani predsjednik Crne Gore, povodom izbora Milana Milutinovica za predsjednika Republike Srbije.

Na koktelu uprilicenom povodom svecanog otvaranja prvog pogona ICN Pharmaceuticals u Podgorici, Djukanovic je u susretu s brojnim novinarima, zainteresovanim za njegovo misljenje za ishod izbora u Srbiji, konstatovao da je "veoma dobro da je napokon okoncan izborni postupak za predsjednika Srbije, i da je Srbija dobila predsjednika Republike".

- To ce vjerovatno doprinijeti da se infrastruktura vlasti u Srbiji pocne kompletirati, nakon ociglednog zastoja poslije odrzanih parlamentarnih izbora, i prilikom formiranja nove vlade - naglasio je Djukanovic.

Milan Panic, nekadasnji kandidat za predsjednika Srbije, uputio je savjet Milanu Milutinovicu "da pred svima cestita izbor gospodinu Milu Djukanovicu" i da kaze: - Mi smo obojica Crnogorci i mi moramo da radimo za Crnu Goru.

- Najvaznija stvar danas za Crnu Goru jeste ekonomija - ovo sto danas radimo, otvarajuci pogon ICN u Podgorici. Jer, ako uspijemo da napredujemo u ekonomiji i da napravimo bolji zivot ljudi u Crnoj Gori, onda smo tek uspjeli - naglasio je gospodin Panic.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /