sreda, 24. decembar 1997.

BEOGRADSKI NADBISKUP FRANCE PERKO, POVODOM BOZICA I NOVE GODINE, U IZJAVI ZA "NASU BORBU"

Mir Bozji i solidarnost prema siromasnima

Beograd. - Beogradski katolicki nadbiskup France Perko u izjavi "Nasoj Borbi" povodom Bozica i Nove godine porucio je da zeli mir, ekonosmki napredak zemlje i vecu solidarnost sa siromasnima.

"Ove godine slavimo veliki hriscanski praznik rodjenja Hristova u miru ali ne mozemo kazati da je mir ucvrscen i da je zaista doslo do pomirenja izmedju razlicitih balkanskih naroda pa i izmedju razlicitih politickih uverenja na tom prostoru. Zato je i ove godine moj bozicni poziv - za mir i pomirenje. Isto tako, Bozic je poziv na solidarnost sa najsiromasnijima", istakao je nadbiskup.

"Rat, sankcije i pogresna politika osiromasile su narod ili, kako je kazao Arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve, doveli su narod na prosjacki stap. Zato zelim da bi Bozic i Nova godina donele prvo mir Bozji u srca svih ljudi, a zelim i da se srca onih koji imaju materijalna sredstva otvore za siromasne. Zelim da u iducoj godini napreduje ekonomija nase zemlje da bi tako svi mogli doci do solidnih plata i penzija".

"Neka novorodjeni Krist pomogne svima koji su odgovorni za duhovno i materijalno blagostanje naroda, a svim ljudima dobre volje neka Bog podari radost, mir i blagoslov", porucio je beogradski nadbiskup Perko u izjavi "Nasoj Borbi".

J. Kocijan

Patrijarhova bratska cestitka

Beograd. - Patrijarh srpski gospodin Pavle, povodom velikog hriscanskog praznika Bozica, koji katolicki vernici obelezavaju 25. decembra, uputio je bozicnu cestitku beogradskom katolickom nadbiskupu Francu Perku.

U poruci se kaze: "Povodom praznika Rozdestva Hrista Spasitelja i Nove 1998.godine upucujemo Vam srdacne i bratske cestitke i najbolje zelje, s radosnim bozicnim pozdravom: Mir Bozji - Hristos se rodi!".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /