sreda, 24. decembar 1997.

GSS NAJAVLJUJE TUZBU PROTIV SPO

Mandati nisu vlasnistvo SPO

Beograd. - Nekadasnji koalicioni partneri Srpskog pokreta obnove preduzece "sve mere koje im zakon daje" kako bi osujetili nameru te stranke da dobije vise saveznih mandata nego sto je to predvidjeno ugovorom koji je sacinjen pri formiranju koalicije "Zajedno".

Do kraja ove sedmice moze se ocekivati, kao "odgovor" na takvu nameru SPO, podnosenje tuzbe za ispunjenje ugovora, kako nam je objasnio Dragor Hiber, predsednik Izvrsnog odbora Gradjanskog saveza Srbije.

Prilikom nedavnog pismenog poziva upucenog SPO da se verifikuju mandati, Hiber je, inace, bio odredjen kao lice za kontakt ispred GSS, Demokratke stranke i Demokratske stranke Srbije. Konsultacije ove tri stranke, kako nezvanicno saznajemo, oko prvog koraka u preduzimanju "zakonskih mera" jos su u toku.

Reagujuci na jucerasnju najavu SPO da ce traziti od saveznih organa da im verifikuje mandate u broju koji ova stranka smatra da im pripada, Hiber je rekao da ce GSS "insistirati da ugovor bude postovan. U programu Gradjanskog saveza Srbije je vladavina prava jedna od najvaznijih tacaka".

Koliko nam je poznato i Srpski pokret obnove ima u svom programu vladavinu prava pa nas tim vise cudi ideja da prigrabe tudje mandate, kaze Hiber. Koalicionim ugovorom je, inace, bilo predvidjeno da SPO dobije deset mandata, DS sest, DSS cetiri, GSS jedan mandat, dok je jedan planiran za Dragoljuba Micunovica, predsednika Demokratskog centra.

N. T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /