nedelja, 28. decembar 1997.

Prosto vam bilo

Prosto vam bilo

Mihailo Radojicic

Ulazimo u prostu Novu... Toliko smo imali prostih godina da nam ova kalendarska ne predstavlja nikakvo iznenadjenje. U njoj ocekujemo da nam se ostvare davno zacrtane zelje... da prosto jedemo korenje. Kako smo mi jako sposobni da zivimo mimo drugi svijet ne mogu se cudu nacudit sto smo se prebacili, jos onda, na evropsko vrijeme. Od kako smo gurnuli sat naprijed, prema Evropi, otisli smo vijek nazad prema svijetu. Ne odgovaraju nam i eto ti. Ogovaraju nas. Nama je najbolje bilo onda kada smo vikali Kosovo je nase, sve ce ovo biti Kosovo jednoga dana... I taj dan je dosao i sada kad treba da prodje mi mu ne damo! Zivot je prolazan a Kosovo je vjecno: Kosovo je nase, svijet je tudji. Necemo mir preko nas zivih! Ako bi slucajno Kosovo postalo “njihovo" Crna Gora i nas Momo oce svoje. Nama je Kosovo, tamo daleko a mi ocemo da je ovamo blizu. Za Vasojevice! Ako projekat uspije mi cemo u prostoj Novoj Godini imati sve kosovske uslove... s vama zajedno. Zajedno i zajebno istovremeno. Cim izadjes iz kuce imas svoje kosovo. U sadasnjim uslovima da bi dosli do Kosova treba preci medjunarodnu granicu kod Prijepolja. ovako kako Momo zamislja imacemo sve bez dazbina i nicim izazvanih sankcija kod Prijepolja.

Svakim danom CG je sve bliza samostalnosti. Jugoslavija ova sadasnja (u malom) nas nece a mi nju ocemo. Mi ako napravimo svoje kosovo bicemo Jugoslavija jos u manjem. Falice nam Rugova ali postepeno cemo i to postici. Jugoslovne cemo smanjiti i ako ih nema. Nece ih cak ni uzorna jugoslovenska republika Srbija. U njoj propadaju iz dana u dan. Koje je muke vidio Sloba da “Jugoslovene" Lilica pa Milutinovica gurne njojzi, Srbiji. Cetiri puta, pa u krug dok nije natega Milutina. Koliko ga je natega moze se napravit knjiga o Milutinu. Nece Srbija nista sto je jugoslovensko a Jugoslavija oce svasta. Oce Raja, oce cak i Sloba, oce nepoznatog (do skoro) Knezevica, oce Pavla i Miru s djecom... Oce sto niko nece. U nju moze sve da stane ka u kontejner.

Od muke sam citao i NOSTRADAMUSA da vidim pominje li nas i nada li se u nas? Medjutim, Nostradamusa su prevodili isto ka Kapital od Marksa. Prevodili su ga ne kako pise nego su ga prepisali kako nama odgovara. Ja vise ne vjerujem nikome. Nostradamus laze kao da je od nas. Niusta me nije uvjerio no vidite zasebna uvjerenja o drzavljanstvu.

P. S. Sve je prosto da slozenije bit ne moze Prosta vam Nova godina!

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /