ponedeljak, 2. februar 1998.

IZJAVA ZIVORADA IGICA RADIO BEOGRADU

Albanci ne mogu da peru ruke od terorizma

Pristina, Beta. - Clan Glavnog odbora Socijalisticke partije Srbije (SPS) Zivorad Igic izjavio je u subotu u Pristini da albanske separatisticke organizacije “peru ruke" od terorista na Kosovu i Metohiji, ali nece moci da “izbegnu odgovornost za zlocine koji su pocinjeni i koji se cine". “Teroristi prebijaju i ubijaju neduzne gradjane samo zato sto su Srbi ili Albanci koji su odani svojoj drzavi Srbiji", izjavio je Igic, a prenosi Radio Beograd.

Igic je rekao da “ne treba mnogo da bi se shvatilo da su ekstremni zahtevi kao sto je Kosovo Republika ili nezavisno Kosovo, nista drugo nego otvoreno utiranje puta i poziv teroristima". On je ukazao na “pogubnost delovanja albanskih separatista, njihovih teroristickih organizacija i teroristickih punktova, pre svega, na albansku nacionalnu manjinu, koju je sovinizam prema Srbiji ekskomunicirao iz politickih, kulturnih, obrazovnih i drugih tokova u Srbiji".

“Danas u Evropi ima desetak Kosova i Metohija", rekao je Igic i istakao da ce se Srbija “prema albanskom terorizmu i separatizmu odnositi isto onako kako to cine druge zemlje u Evropi prema takvim tenzijama na svojim teritorijama".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /