ponedeljak, 2. februar 1998.

“NASOJ BORBI" JAVILI SE NEZADOVOLJNI RADNICI “PROGRES AUTO KUCE"

Referent “unapredjen" u higijenicara

Redakciji “Nase Borbe" juce se javilo nekoliko radnika “Progres auto-kuce", koji su ovih dana, s dugotrajnog prinudnog odmora pozvani da se vrate na posao - ali ne na svoja stara, vec na nova radna mesta. Ponudjeno im je, naime, da ubuduce rade kao cuvari ili higijenicarke.

Ogorceni ovim ponudama, izrecenim, kako kazu, bez dokaza, usmeno, radnici “Progres auto-kuce" isticu da je ovo, zapravo, pokusaj da se oteraju. Govoreci o tome da im je receno kako ce, ako ne prihvate ponudjeni posao, biti proglaseni za tehnoloski visak, i da ce dobiti resenje o otkazu, sagovornici “Nase Borbe" naglasavaju da su do sada radili cak i na radnim mestima visih referenata ili savetnika, da imaju najmanje srednju a mnogi od njih i visu strucnu spremu i da im je ponuda poslova cuvara ili cistacica neprihvatljiva.

- Medju nama ima i zena bez muzeva i samohranih majki. Sada nam nude mesto cistacice, a od 92. godine, kada su u “Progresu" zapocete serije prinudnih odmora generalni direktor, sadasnji premijer Mirko Marjanovic je zaposljavao nove radnike, pre svega izbeglice iz Knina, tvrdi jedna od radnica koja ponudjeni posao cistacice smatra uvredom.

U “Progres auto-kuci" komentar ove informacije juce nismo uspeli da dobijemo jer Miodrag Djurovic, direktor “Konsignacije", kako nam je rekao u telefonskom razgovoru, “ispred kuce ne sme da daje izjave". Momcilo Bezbradica, direktor “Progres autokuce" u vreme naseg poziva nije bio u kancelariji i “nece se vracati do ponedeljka".

Nezvanicno smo, medjutim, ipak dobili potvrdu da se u “Progres autokuci" govori o potrebi za dvadesetak novih higijenicarki. Strah radnika koji su se obratili redakciji “Nase Borbe" nam je, opet nezvanicno, prokomentarisan kao neosnovan, jer nikakva resenja o otkazu nisu jos podeljena.

J. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /