utorak, 3. februar 1998.

DRAGAN KOJADINOVIC GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK STUDIJA B I UPRAVNI ODBOR NEZADOVOLJNI “GLASOM AMERIKE"

“Amerika zove Srbiju" ponekad jednostrana i neprofesionalna TV

Beograd. - Uprkos tome sto Upravni odbor a ni ja nismo zadovoljni emisijama “Glasa Amerike" koju Studio B svakodnevno reemituje to ne znaci da ce ona biti ukinuta - izjavio je juce za “Nasu Borbu" Dragan Kojadinovic, direktor i glavni i odgovorni urednik Studija B. Svi stranacki predstavnici u UO Studija B (Srpski pokret obnove, socijalisti i radikali) misljenja su da je emisija “Amerika zove Srbiju" ponekad jednostrana i neprofesionalna, kaze Kojadinovic i dodaje da se ipak nada da ce Studio B i “Glas Amerike" “te stvari popraviti kroz bolju medjusobnu komunikaciju".

Prema Kojadinovicevim recima, njegove i zamerke clanova UO odnose se pre svega na jednostranost emisija “Glas Amerike". “Gledaoci njihovih emisija pretpostavljaju da oni plasiraju informacije koje su stavovi americke administracije, pa zato ocekuju da uvek cuju obe strane, pogotovu kad se govori o delikatnim temama, na primer, crnogorskom ili kosovskom problemu. Svesni smo da oni, kao uostalom i mi, ne mogu uvek doci do svih sagovornika, ali tu obavezu moraju da ispostuju", kaze Kojadinovic. Emisije “Glasa Amerike", nastavlja on, takodje se vizuelno ne uklapaju u program Studija B jer su pomalo zastarele. Primedbe o tome da su u pozadini ove kritike politicki razlozi netacne su, tvrdi Kojadinovic.

Kojadinovic napominje da javnost slucaj nepotrebno dramatizuje i pri tom zaboravlja da je on bio na celu Studija B kada je pre sest godina i potpisan ugovor o reemitovanju emisije “Amerika zove Srbiju". On istice da je pre nekoliko dana kontaktirao rukovodstvo “Glasa Amerike" i otvoreno im preneo ove zamerke. Na pitanje da li to znaci da ce Studio B nastaviti da prenosi “Glas Amerike" i ako hoce mogu li tu odluku osporiti nezadovoljni clanovi Upravnog odbora, Kojadinovic je odgovorio: “Nadam se da cemo nastaviti sa reeimotovanjem njihovog programa i poboljsati medjusobnu komunikaciju. Sto se tice UO, odluku o tome sta ide u program donosi glavni i odgovorni urednik. Ako UO nije zadovoljan potezima glavnog i odgovornog urednika, moze ga smeniti".

O. Mamuzic

MAJA DRAKER, UREDNIK “GLASA AMERIKE"

“Nismo jednostrani"

Maja Draker, urednik “Glasa Amerike", potvrdila je juce u izjavi za “Nasu Borbu" da joj je Dragan Kojadinovic u kracem razgovoru preneo svoje i zamerke clanova UO Studija B na emisiju “Amerika zove Srbiju".

“Saopsteno nam je da je se na primer clan UO iz Socijalisticke partije Srbije pozalio da je njegova stranka manje zastupljenja nego neke druge. Nije tacno da smo jednostrani. Istina je da u vecini slucajeva ne mozemo da dodjemo do sagovornika. Moram da napomenem da nam je Ivica Dacic tri puta obecavao intervju, da smo Milana Milutinovica zvali bezbroj puta u vreme dok je jos bio predsednicki kandidat. Porucivano nam je da posaljemo pitanja, sto nije nasa praksa. Ubuduce cemo uvesti pravilo da javno kazemo da neko nije hteo da razgovara sa nama", kaze Maja Draker i dodaje da je, medjutim, Kojadinoviceva primedba da su nesavremeni ispravna. “Istina je da vise odgovaramo radiju u boji nego televiziji i da cesto imamo tehnickih problema".

Prema njenim recima, Kojadinovic je obavestio da odluku o tome da li ce prekinuti emitovanje programa donosi on “ali da se nada da do toga ipak nece doci".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /