utorak, 3. februar 1998.

BUJAR DUGOLI, PREDSEDNIK NEZAVISNE UNIJE STUDENATA PRISTINSKOG UNIVERZITETA, POVODOM NAGRADE ZA TOLERANCIJU

Ocekujemo pozitivne efekte

Izrazavam zadovoljstvo za procenu zirija da su albanski studenti zbog tolerancije koju su do sada iskazali zasluzuju ovu nagradu "Nase Borbe", kaze Dugoli

"Nasa Borba" : Zbog vremenskih neprilika niste uspeli da se probijete do Beograda na urucenje Nagrade za toleranciju za 1997. godinu, tako da Vam je jedino preostalo da se posebnom porukom zahvalite "Nasoj Borbi" za ovu nagradu. Kako ocenjujete ovo priznanje?

Bujar Dugoli: - Nagrada je izuzetno dobro primljena u nasim redovima, posebno zato sto je "Nasa Borba", za razliku od drugih medija u Srbiji, imala tacne i korektne informacije o nasem pokretu, nastojanjima i ciljevima. Bilo bi veoma znacajno da i drugi mediji u Srbiji prihvate ovaj metod izvestavanja, odnosno da shvate realnost i da prihvate cinjenicu da ono sto Studentska unija trazi nije nesto nemoguce vec da trazi ona prava koja imaju studenti u Srbiji i celom svetu. Zbog toga meni preostaje da jos jednom izrazim zadovoljstvo zbog procene zirija da su albanski studenti zbog tolerancije koju su do sada iskazali zasluzili ovu nagradu u prosloj godini i naravno da se, i na ovaj nacin, zahvalim za nagradu.

N. B. : Da li se ovom nagradom ne samo "Nasa Borba" vec i onaj deo javnosti u Srbiji koji drzi do ovog lista solidarisao sa vasim zahtevima?

B. D. : Mislim da je to tacno. Mi smo i do sada nailazili na ovo solidarisanje u srpskoj javnosti, kod jednog dela studenata, kod gradjana koji su organizovali potpisivanje peticija u kojima podrzavaju nas zahtev za vracanje u univerzitetske objekte. nagrada "Nase Borbe" je korak dalje u ovom solidarisanju sa albanskim studentima u Pristini.

N. B. : To znaci da ocekujete pozitivne povratne efekte ove nagrade u srpskoj javnosti i njeno razumevanje za osnovni zahtev albanskih studenata?

B. D. : - Mislim da ce ova nagrada imati pozitivan efekat na javnost u Srbiji i da moze imati uticaja na pomeranju stvari iz mesta sto bi u prvom redu znacilo shvatanje realnosti na Kosovu posebno kada je u pitanju tretman Kosova u srpskim medijima. Mislim da ce u tom pravcu nagrada imati pozitivan efekat.

I. H.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /