sreda, 4. februar 1998.

PREMA SAZNANJIMA LIGE ZA ZASTITU PRIVATNE SVOJINE I LJUDSKIH PRAVA

SAD odbile posetu Milosevica

Crna Gora i Republika Srpska dobice znacajnu medjunarodnu pomoc, ali bez posredovanja banaka iz Beograda i NBJ

Beograd. - Americka administracija odbila je ponudu Slobodana Milosevica, predsednika SRJ od pre mesec dana da poseti SAD, sto pokazuje da je on izgubio i elementarni drzavnicki kredibilitet, izjavio je Slavenko Grgurevic, predsednik Lige za zastitu privatne svojine i ljudskih prava na jucerasnjoj konferenciji za stampu posvecenoj sve ucestalijim najavama o privatizaciji Elektroprivrede Srbije.

- Za razliku od Milosevica, tvrdi Grgurevic, predsednici Crne Gore i Republike Srpske ce, prema saznanjima Lige, u najskorije vreme otici u drzavnicke posete SAD i EU.

Napominjuci da ne moze navesti izvore svojih informacija, Grgurevic je juce izjavio i da ce "u narednim mesecima Crna Gora i Republika Srpska dobiti medjunarodnu pomoc u vrednosti od nekoliko stotina miliona dolara". Taj transfer je po njegovim recima odobren samo se razmatraju njegovi tehnicki uslovi, ali ce iz njega "svako posrednistvo srpskih banaka i NBJ biti iskljuceno". Drugim recima aranzman oko pomoci Crnoj Gori i Republici Srpskoj "radice se direktno".

Pozivajuci se dalje na"kontakte sa ozbiljnim poslovnim i odgovornim politickim krugovima u svetu", Grgurevic je juce pored toga izjavio:

- Odlazak postojece Miloseviceve kriminalizovane finansijske oligarhije sa vlasti u Srbiji je uslov za temeljnu izmenu sistema i politicku stabilnost u Srbiji i Jugoslaviji, bez cega nema uslova za skidanje spoljnog zida sankcija. Resenje jednog od najvecih problema u Srbiji - kosovskog pitanja - time je direktno uslovljeno.

J. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /