sreda, 4. februar 1998.

MOMCILO TRAJKOVIC, PREDSEDNIK SRPSKOG POKRETA OTPORA S KOSOVA, IZJAVIO

Trazimo razumevanje za probleme Srba na Kosovu

Nis, Beta. - Predsednik Srpskog pokreta otpora s Kosova Momcilo Trajkovic izjavio je da on i vladika rasko-prizrenski Artemije putuju u Pariz i Vasington, “kao pastorcad sopstvene drzave, ciji predsednik nema vremena za nas".

Odlazimo u ta dva vazna svetska centra politicke moci, da sagovornicima predocimo sve stavove dosadasnjeg srpsko-srpskog dijaloga o Kosovu, i zakljucke Drugog svesrpskog narodnog sabora odrzanog u Pristini - izjavio je Trajkovic za jucerasnji dnevnik “Narodne novine".

On je dodao da “tamo svakako necemo prosipati gorcinu zbog naseg unutarnacionalnog nejedinstva i nerazumevanja, vec cemo uciniti sve da predocimo neoborive cinjenice, koje govore da je albanski separatizam na Kosovu neosnovan i da kosovski Albanci o svom buducem statusu moraju razgovarati uz postovanje institucija drzave u kojoj zive".

Trajkovic je kazao i da vladajuca partija u Srbiji “svojim necinjenjem prema problemu Kosova doprinosi da se to pitanje internacionalizuje". “To vodi u mogucnost da nam medjunarodna zajednica nametne resenje s punim izgovorom da je jasno kako sami nismo uspeli da se dogovorimo sta i kako hocemo oko Kosova", rekao je Trajkovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /