sreda, 4. februar 1998.

ALEKSANDAR COTRIC, PREDSEDNIK UO RTV STUDIO B

Do kraja meseca ukidanje Glasa Amerike

Beograd, Beta. - Predsednik Upravnog odbora Studija B Aleksandar Cotric izjavio je juce da ce ta beogradska televizija najverovatnije do kraja meseca ukinuti reemitovanje programa Glasa Amerike “Amerika zove Srbiju".

“Postoji sansa i da ne bude doneta takva odluka pod uslovom da 'Glas Amerike' promeni uredjivacki koncept, podigne tehnicke i profesionalne standarde i osavremeni vizuelni identitet te emisije", rekao je novinarima Cotric, visoki funkcioner Srpskog pokreta obnove.

On je ocenio da se program 'Glasa Amerike' “nikako ne uklapa u programsku koncepciju Studija B koju je usvojio Upravni odbor". Na pitanje sta SPO zamera programu 'Glasa Amerike', Cotric je odgovorio “favorizovanje vanparlamentarnih ili veoma neuticajnih stranaka zastupljenih sa jednim ili dva poslanika" u Skupstini Srbije.

U glavnim informativnim emisijama treba da se pojavljuju parlamentarne stranke srazmerno svojoj snazi, a zna se koje su stranke parlamentarne", kazao je Cotric. On je istakao da je ugovor sa 'Glasom Amerike' “vrlo nepovoljan" za Studio B koji ne dobija “nijedan dinar niti dolar" za ustupanje svog termina i frekvencije.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /