sreda, 4. februar 1998.

PRED IZBOR PRVOG COVEKA VRHOVNOG SUDA CRNE GORE

Ratko Vukotic jedini kandidat

Podgorica. - Na oglas za izbor predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore, raspisanom krajem prosle godine, u predvidjenom roku od petnaest dana, prijavio se samo jedan kandidat - Ratko Vukotic, koji je i u proteklom cetvorogodisnjem periodu obavljao ovu fukciju.

Imajuci u vidu prethodno pribavljena (pozitivna) misljenja Ministarstva pravde i sudija Vrhovnog suda, Pravosudni savjet je Skupstini Crne Gore predlozio da za predsjednika najznacajnije pravosudne ustanove u Republici ponovo izabere Ratka Vukotica.

U obrazlozenju se kaze da je on, kao predsjednik Vrhovnog suda, “afirmisao strucnost nosilaca pravosudnih funkcija, izdizuici je na nivo koji joj po zakonu i Ustavu pripada".

Vukotic je rodjen 1942. godine. nakon zavrsenih studija, radio je kao sudija u Mrkonjic Gradu i Niksicu. Potom je bio pomocnik Republickog sekretara za pravosudje i upravu (danasnje Ministarstvo pravde RCG), a obavljao je i niz funkcija u niksickoj opstini - od potpredsjednika Izvrsnog odbora SO, do direktora GP “Crna Gora". Od kraja januara 1994. godine je na celu Vrhovnog suda Crne Gore.

O ovom predlogu poslanici Skupstine Crne Gore ce se izjasniti na zasjedanju koje je pocelo juce, u okviru najavljene tacke dnevnoga reda “Izbor i imenovanja".

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /