sreda, 4. februar 1998.

DRAGAN DJUROVIC, SEF POSLANICKOG KLUBA DPS CRNE GORE

Ostavka Zorana Zizica ocekivana i ranije

Podgorica, Beta. - Sef poslanickog kluba Demokratske partije socijalista Crne Gore i clan uzeg rukovodstva stranke Dragan Djurovic izjavio je juce da je ostavka potpredsednika Skupstine Crne Gore Zorana Zizica ocekivana mnogo ranije.

Zizic, koji je i potpredsednik stranke Momira Bulatovica, prekjuce je podneo ostavku na sve funkcije u crnogorskom parlamentu. Poslanici Narodne stranke podneli su inicijativu za smenjivanje Zizica o kojoj je skupstina Crne Gore trebalo da se izjasni na zasedanju koje je pocelo juce.

“Ostavka Zizica nije nikakav izraz njegove politicke doslednosti, kako je saopsteno. Njegovu ostavku ocekivali smo mnogo ranije, jer je to najmanje sto je mogao da uradi. Tim pre sto je u Skupstini pokrenuta inicijativa za njegovo razresenje", rekao je Djurovic.

On je ocenio da se Zizic odlucio na ostavku posto je “izvesno" da bi vecina poslanika podrzala njegovo razresenje.

“Jasno je da na visokoj skupstinskoj funkciji ne moze ostati onaj ko je svojim prstom pokazivao da se krene na one koji drugacije misle i da se nasiljem ugrozi legitimna vlast u Republici", istakao je Djurovic i dodao da najvisim zakonodavnim telom ne moze kopredsedavati onaj ko naziva “maskaradom" pravo u cijem je stvaranju nekoliko godina ucestvovao kao potpredsednik Vlade, neko ko gradjane poziva da se okupe na ulici i preniace ili poniste skupstinske akte.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /