sreda, 4. februar 1998.

UPOZORENJE VOJVODJANSKIH REFORMISTA I SOCIJALDEMOKRATA

Mobilizacija rezervista u Novom Sadu

Novi Sad. - Novosadski korpus ponovo mobilise rezerviste kao sto je to cinio 1991. godine u vreme rata u Hrvatskoj - tvrde gradjani koji su se ovih dana javljali Reformskoj demokratskoj stranci Vojvodine. Oni kazu da se nisu odazvali pozivu i da se kriju od vojnih vlasti.

- Mladi koji su dobili poziv za vojnu vezbu plase se da ne budu upuceni na Kosovo - izjavio je Predsednik Skupstine RDSV Miodrag Isakov na konferenciji za stampu juce u Novom Sadu.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Canak je ovim povodom rekao da ce se njegova stranka svim sredstvima boriti protiv mobilizacije ukoliko se potvrdi da se ona zaista sprovodi. On nije iskljucio ni mogucnost da se organizuju javni protesti gradjana kao u vreme kada su mladici masovno upucivani na ratista u Hrvatskoj.

- Necemo da ginemo na Kosovu kao sto smo ginuli kod Vukovara - bio je kategorican lider LSV. Canak je pozdravio odluku da se Nagrada za toleranciju “Nase Borbe" dodeli albanskim studentima sa Kosova. To je, po njegovim recima, “znacajan prilog otvaranju dijaloga o Kosovu".

J. Briza

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /