cetvrtak, 5. februar 1998.

NISKA “LOZOVACA" ODNELA JOS PET ZIVOTA

Zivadinovic u pritvoru, uhapsen suvlasnik preduzeca iz Ecke

Istrazni sudija niskog Okruznog suda Miloje Micic rekao juce novinarima da se osnovano sumnja da su od trovanja metil alkoholom u Nisu preminule jos tri osobe, a po recima Desimira Zdravkovica, opstinskog javnog tuzioca u Surdulici, od posledica konzumiranja smrtonosne lozove rakije preminule su jos dve osobe, dok je treca zadobila tesko ostecene vida.

“Od moje rakije niko nije umro", izjavio je pred istraznim sudijom Micicem vlasnik i direktor PP “Zivadinovic" Miroslav Zivadinovic, kojem je, zajedno sa radnikom Dejanom Rasicem odredjen pritvor u trajanju od mesec dana.

Prema tvrdjenju istraznog sudije u Nisu, Miroslav Zivadinovic je od firme “AMB" iz Ecke kupio 46 buradi od 50 litara tecnosti za koju je “mislio" da je etil alkohol, a ne toksicni metil alkohol. Proizvodjac rakije od koje je do sada preminulo 15 osoba nije izvrsio analizu ove tecnosti vec je sve iskoristio u proizvodnju od 14. januara, tvrdi sudija Micic. Zbog krivicnih dela stavljanja u promet skodljivih zivotnih namirnica i ugrozavanja zdravlja ljudi, policija je uhapsila suvlasnika firme “AMB" Andjelka Bitevica iz Stojiceva kod Zrenjanina.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /