cetvrtak, 5. februar 1998.

SURDULICA

Preminule dve osobe

Kako se osnovano sumnja, po recima Desimira Zdravkovica, opstinskog javnog tuzioca u Surdulici, od posledica konzumiranja smrtonosne lozove rakije PP “Zivadinovic" iz Nisa, preminule su jos dve osobe, dok je treca zadobila tesko ostecenje vida.

U utorak u ranim jutarnjim casovima, u svojoj kuci u Suvojnici kod Surdulice, gde je sama zivela, pronadjena je mrtva Nadica Stevanovic (32). Prepoznatljivi simptomi ukazuju da je uzrok smrti trovanje metil alkoholom smrtonosne lozove rakije, za sta se ceka potvrda obdukcije. U vranjskoj bolnici je preminuo Zoran Milosevic, takodje iz Suvojnice, koji je po recima ukucana pio ovu rakiju. Miloje Mladenovic je zadobio poremecaj vida, kao posledicu konzumiranja “Zivadinoviceve" lozovace, zbog cega je hitno prebacen iz surdulicke u vranjsku bolnicu.

U STR “Kesten" u Suvojnici, vlasnika Zorana Mladenovica, radnici SUP-a zaplenili su 16 od nabavljenih 120 boca ove rakije, dok je 104 litra prodato. U akciji suzbijanja vecih razmera trovanja niskom lozovacom na jugu Srbije, prikljucili su se republicki poljoprivredni i trzisni inspektori, koji strahuju da se broj zrtava moze povecati.

V. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /