cetvrtak, 5. februar 1998.

SUKOB SKUPSTINE GRADA KRAGUJEVCA I SOCIJALISTA ZBOG NASILNOG ZAUZIMANJA PROSTORIJA U DOMU SAMOUPRAVLJACA

Obezbedjenje SPS-a deli pravdu

Socijalisti kazu da je Skupstini grada istekao rok zakupa za prostorije u koje su usli, a gradski oci tvrde da su prostorije sporne “posto su u sudskom postupku"

Kragujevac. - Prostorije u “znamenitom" kragujevackom Domu samoupravljaca sve vise su povod za otvorena sukobljavanja, pa i pravi mali rat doduse za sada samo verbalno - sudski izmedju kragujevackih socijalista i celnika Skupstine grada. Juce je cak doslo i do incidenta kada su potpredsednik i sekretar Skupstine grada dr Vlatko Rajkovic i Milan Petkovic i potpredsednik gradske vlade Svetolik Nikolic pokusali da u ranim jutarnjim satima udju u tri prostorije na prvom spratu Doma samoupravljaca koje zvanicno pripadaju Gradskoj skupstini a socijalisti su ih prethodne noci nasilno zauzeli i pritom promenili brave na vratima. Pomenute funkconere kragujevacke Gradske skupstine pred vratima spornih prostorija presrelo je obezbedjenje iz privatne agencije “Hobotnica" koje su u medjuvremenu angazovali celnici SPS, i nije im dozvolilo da udje u njih.

Ubrzo potom u Dom samoupravljaca stigla je ekipa RTV Kragujevca i kada je pocela da radi svoj posao, jedan od cetvorice angazovanih cuvara prostorija nasrnuo je na snimatelja Milana Grkovica, naneo mu lakse telesne povrede i ostetio kameru. Sve to, prema svedocenju ocevidaca, posmatrali su, ne reagujuci, tri policajca koja su se tu nasla na poziv iz Skupstine grada.

U razgovoru dr Vlatka Rajkovica i predsednika Gradskog odbora SPS mr Slobodana Tomovica, ovaj je rekao da su socijalisti u tri prostorije na prvom spratu Doma samoupravljaca usli zato sto je Skupstini grada istekao zakup na njih. U Skupstini grada tvrde, medjutim, da su ove prostorije sporne “posto su u sudskom postupku pred Okruznim sudom".

“Demokratska stranka i njeni odbornici u Skpstini grada ucinice sve da se gradska imovina - po svaku cenu i svim raspolozivim sredstvima - odbrani od razbojnickih druzina koje se kriju pod skutima SPS", saopstila je DS, najavljujuci da ce odbornici ove stranke vec na narednoj sednici Skupstine grada zatraziti ponistavanje odluke predsednika bivseg SPS gradske vlade Milorada Matica o podeli prostora u Domu samoupravljaca u korist socijalista, a na stetu grada i njegovih zitelja.

Z. Radovanovic

Krivicne prijave protiv Tomovica i Klacara

Na jucerasnjoj pres-konferenciji u Skupstini grada, odrzanoj povodom nasilnog upada socijalista u prostorije Doma samoupravljaca, receno je da ce kragujevacka Gradska skupstina podneti krivicne prijave protiv predsednika i sekretara Gradskog odbora SPS - mr Slobodana Tomovica i Miroslava Klacara.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /