cetvrtak, 5. februar 1998.

VLADIKA ARTEMIJE I MOMCILO TRAJKOVIC, PRED ODLAZAK U FRANCUSKU I SAD

Milutinovic nas nije udostojio ni odgovora

Rezim se plasi srpske alternative na Kosmetu, jer ne shvata da se mi ne borimo za vlast, vec demokratsko resenje problema

Beograd. - Energicno protestujemo protiv predsednika Srbije, Milana Milutinovica odnosno ljudi koji su zaduzeni za protokol u njegovom kabinetu. I pored nasih zahteva i dogovora sa generalnim sekretarom, predsednik Milutinovic, ne samo da nas nije primio, nego nas nije udostojio ni odgovora - makar i negativnog - izjavio je lider Srpskog pokreta optora, Momcilo Trajkovic, na jucerasnjoj konferenciji za novinare organizovanoj pred polazak za Francusku i Ameriku gde ce, zajedno sa vladikom Artemijom, boraviti do kraja februara.

Na ovaj put, kako je rekao vladika Artemije, “krecemo sa velikim bolom u dusi". Jer, kada tamo budemo razgovarali sa ljudima necemo moci da im kazemo sta o problemu Kosova i Metohije misli predsednik. Zasto nas nije primio? To necemo da komentarisemo", naglasio je, vidno razocarani, vladika Rasko- prizrenski, Artemije.

Predstavnici vlasti, prema recima Trajkovica, najvise se plase srpske alternative na Kosovu i Metohiji. “Resenje tog problema na demokratskim osnovama oduzima im glavno oruzje iz ruku koju su potezali uvek kada im je bilo najteze - Kosovo. Ne shvataju da se mi ne borimo za vlast, vec samo hocemo da se to pitanje resi", istakao je Trajkovic.

Momcila Trajkovica i vladiku Artmija, nije primio, niti ih je “udostojio" odgovora ni predsednik Skupstine, Dragan Tomic. Nisu ih primili, niti im odgovorili ni sefovi poslanickih klubova u Republickom parlamentu - Socijalisticke partije Srbije, Srpske radikalne stranke, Srpskog pokreta obnove, Jugoslovenske levice i Nove demokratije. “Ne mogu da ih razumem, kao da ljubomorno cuvaju to pitanje kako bi ga sami otvorili", rekao je Trajkovic.

Lider Srpskog pokreta otpora se, ipak, nada da ce predsednik Milutinovic naci vremena da ih primi. Nakon povratka iz Francuske i Amerike, gde ce imati i razgovore sa tamosnjim zvanicnicima.

B. Cani

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /