petak, 6. februar 1998.

VLADIMIR SUSOVIC, DRZAVNI TUZILAC

Crna Gora ce pomoci Haskom tribunalu

Podgorica, Montena-faks. - Glavni tuzilac Medjunarodnog suda za ratne zlocine pocinjene na prostorima bivse Jugoslavije Luiz Arbur, koja u Podgoricu dolazi 12. februara, kako se ocekuje imace susret sa predsjednikom Republike Milom Djukanovicem, zatim sa predstavnicima vlade i drzavnim tuziocem Republike Crne Gore.

“U skladu sa obavezama Republike Crne Gore prema Haskom tribunalu, odnosno prema odredbama Dejtonskog sporazuma, posjeta gospodje Arbur treba da pokaze koliko i na koji nacin Crna Gora moze da doprinese da se Dejtonski sporazum ispostuje i ostvari propisana saradnja sa Medjunarodnim sudom za ratne zlocine", rekao je Vladimir Susovic, drzavni tuzilac Crne Gore, agenciji Montena-faks, dodajuci da je tesko reci koja ce sve pitanja biti pokrenuta.

“U dopisu koji je zvanicno stigao iz Haga na adresu Vlade Republike Crne Gore tematski nije nista precizirano, sto znaci da ce gospodja Arbur svoje interesovanje iskazati u neposrednim kontaktima, koje ce ona imati u Vladi Republike Crne Gore, odnosno i sa drzavnim tuziocem", kazao je Vladimir Susovic.

Tuzioci Tribunala uskoro u Beogradu i Podgorici

Portparol kancelarije zavezu UN Suzan Manuel najavila je na prekjucerasnjoj konferenciji za novinare u Beogradu da ce naredne sedmice grupa zvanicnika iz kancelarije tuzilastva Tribunala za ratne zlocine u Hagu posetiti Beograd i Podgoricu i sa ovdasnjim zvanicnicima razgovarati o saradnji. Po rezima Suzan Manuel, glavni tuzilac Luiz Arbur i njen zamenik doci ce u Crnu Goru najverovatnije u cetvrtak.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /