petak, 6. februar 1998.

U ISCEKIVANJU OBJAVE UREDBE VLADE SRBIJE O MERAMA FINANSIJSKE DISCIPLINE

Policija u agencijama za promet nekretnine

Signal za brzopoteznu akciju odeljenja za privredni kriminal i finansijsku policiju bile su pretrpane sudske pisarnice jer su gradjani zurili da kupe ili prodaju stanove

Beograd. - Uredba o merama finansijske discipline, koju je Vlada Srbije usvojila 2. februara, nije ni juce objavljena, ali je izazvala burnu reakciju gradjana i vlasnika agencija za promet nekretnina. Mada su postojale sumnje da ce Uredba biti povucena jucerasnja intervencija radnika Ministarstva unutraznjih poslova Srbija potvrdila je da ce najavljena finansijska mera koja predvidja da se nekretninama moze trgovati samo u dinarima biti i sprovedena.

Brojne ekipe MUP - odeljenje za privredni kriminal juce su u saradnji sa finansijskom policijom pretresale poslovne knjige agencija za promet nepokretnosti pokusavajuci, najverovatnije, da pre stupanja na snagu ove Uredbe sprece sklapanje kupoprodajnih ugovora na nacin kako se to do sada obavljalo. Signal za ovu brzopoteznu inervenciju bile su im pretrpane sudske pisarnice jer su gradjani, koji su bili nadomak sklapanja ugovora, pozurili da kupe ili prodaju ono sto su nameravali.

U Clanu 16. Uredbe o merama finansijske discipline navodi se:“Isplata sredstava ostvarenih prenosom stvarnih prava na nepokretnosti i prometom motornih vozila koja podlezu godisnjoj registraciji vrsi se iskljucivo preko ziro ili tekuceg racuna, stedne knjizice ili drugog oblika bezgotovinskog placana."

M. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /