petak, 6. februar 1998.

OPSTINSKI SUD U KRAGUJEVCU

Kaznjen dopisnik “Ekspresa"

Kragujevac. - Dopisnik “Politike ekspres" iz Kragujevca Danilo Vukovic proglasen je juce u Opstinskom sudu u Kragujevcu krivim zbog prenosenja kleveta na racun predsednika Sindikata “Zastave-Namenski proizvodi" Zorana Nedeljkovica Mede. Vukovic je osudjen na novcanu kaznu od 3.000 dinara, s tim sto je u obavezi da nadoknadi sudske troskove.

Vukovic je u tekstu “Radnike vuku za nos" objavljenom 17. novembra 1996. godine u “Politici ekspres" izmedju ostalog tvrdio da je Danica Draskovic dala Nedeljkovicu i sekretaru Sindikata ZNP Dragutinu Stanojlovicu Baji 50.000 maraka za organizaciju poznatih ulicnih protesta radnika “Namenske", kao i da je strajk gladju pobunjenih kragujevackih “oruzara" - bio lazan.

Tokom dugotrajnog sudskog procesa Vukovic nije uspeo da dokaze nista od onoga sto je tvrdio u recenom tekstu. Umesto toga, branio se da je on u svom tekstu preneo samo ono sto se o protestu oruzara u to vreme pricalo po gradu, ali da je ono “prica se" navodno - zbog problema prilikom slanja rukopisa - “ispalo" iz objavljene verzije komentara.

Z. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /