petak, 6. februar 1998.

“DILOJT I TUS" RADI PROCENU VREDNOSTI NAFTNE INDUSTRIJE

Bitka za fotelje i privatizacija

Rodoman Bozovic zainteresovan za mesto direktora, a Zivko Sokolovacki i Nedeljko Sipovac za mesto predsednika Upravnog odbora

Beograd. - Posle Elektroprivrede Srbije revizorska firma “Dilojt i Tus" ce raditi i procenu vrednosti Naftne industrije Srbije. Po odluci Upravnog odbora NIS ovih dana je potpisan ugovor o izradi elaborata, analizi poslovanja i povezanosti delova ovog javnog preduzeca a dogovorena je i komparativna analiza transformacije slicnih sistema.

Zanimljivo je, medjutim, da se gotovo istovremeno sa otpocinjanjem ozbiljnih priprema za privatizaciju NIS sve vise prica o kompletnoj izmeni rukovodeceg kadra u ovom preduzecu. Prema nezvanicnim izvorima “Nase Borbe" za fotelju generalnog direktora NIS je zainteresovan Radoman Bozovic, kadar SPS u senci, inace poznati, i cak i medju politickim protivnicima priznati poznavalac procesa privatizacije. Eks predsednik Veca gradjana u Saveznoj skupstini (sto mu je bila poslednja funkcija), tvrde nasi sagovornici, o povratku na scenu pregovara direktno sa Slobodanom Milosevicem.

Zainteresovanost za transformaciju NIS u redovima JUL se ogleda kroz nastojanja Zivka Sokolovackog da dodje na mesto predsednika UO NIS.Predsedniku Pokrajinskog odbora ove partije za Vojvodinu i direktoru Centra NIS za odnose sa javnoscu za sada je smetnja, a kazu i protivnik, Nedeljko Sipovac, koji se protivi da JUL preuzme rukovodecu palicu u drzavnoj naftnoj kompaniji uoci njene vlasnicke transformacije.

J. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /