subota, 7. februar 1998.

SUKOB DRZAVNIH TUZILACA CRNE GORE I SRJ

Vukovic i dalje u pritvoru

Podgorica, Beta. - Drzavni tuzilac Crne Gor,e Vladimir Susovic, izjavio je juce da je je neprihvatljiv zahtev saveznog drzavnog tuzioca za odustajanje od optuznice protiv pomocnika jugoslovensklog ministra trgovine Radovana Vukovica za krivicno delo ugrozavanja teritorijalne celine.

Savezni drzavni tuzilac Vukasin Jokanovic dao je obavezno uputstvo visem tuziocu u Podgorici da odustane od optuznice protiv Vukovica, koji je, prema njegovoj oceni, optuzen za verbalni delikt, jer u onome za sta je Vukovic optuzen “nema obelezja krivicnog dela... niti pak drugog krivicnog dela propisanog saveznim zakonom". “Zahtev Vukasina Jokanovica ne mozemo prihvatiti, jer je nase autonomno pravo da odlucujemo ko je izvrsilac krivicnog djela na teritoriji Crne Gore, a ko nije", izjavio je Susovic.

On je rekao da ne moze prihvatiti da se savezni drzavni tuzilac “na ovaj nacin mijesa u pomenuti predmet" i istakao da savezni tuzilac, ipak, mnogo manje zna o konkretnom slucaju nego tuzilastvo Crne Gore. Radovan Vukovic je u listu “Dnevni telegraf" od 20. decembra 1997. godine najavio mogucnost “odvajanja severnog dela Crne Gore i prikljucenje Srbiji zbog poznatih istorijskih veza ovih naroda". Vukovic je od 21. decembra u pritvoru.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /