subota, 7. februar 1998.

PREDSEDNIK SOCIJALDEMOKRATSKE PARTIJE CRNE GORE TVRDI

Milosevic vodi politiku zastrasivanja

Filip Vujanovic ce tesko moci da realizuje neke delove svog programa, jer mnogo sta zavisi od volje Slobodana Milosevica - smatra Zarko Rakcevic

Podgorica. - Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Zarko Rakcevic ocijenio je na jucerasnjoj konferenciji za novinare, da ce novi predsjednik Vlade, Filip Vujanovic, tesko moci realizovati neke djelove svoga programa, u situaciji kada realizacija mnogih ekonomskih zamisli zavisi direktno od politicke volje Slobodana Milosevica.

Vujanovic je, kako je naglasio predsjednik SDP, dobro odredio magistralne pravce razvoja, i oni se uklapaju u programska opredjeljenja crnogorskih socijaldemokrata. Ali, kad je rijec o otvaranju prema susjedima, onda treba znati da Milosevic u tom smislu nece jos dugo promijeniti svoju politiku zatvaranja. Rakcevic je zamjerio novom crnogorskom premijeru sto je u svom referatu baratao nazivima Republika Srpska i Hrvatsko-muslimanska federacija, zanemarujuci da je Bosna i Hercegovina medjunarodno priznata drzava.

Socijaldemokratska partija je, inace, zadovoljna sa dva dobijena mjesta u Vladi. “Uvazavajuci licnost gospodina Vujanovica i njegovo pravo kao mandatara Vlade da odabere svoj tim, SDP je predlozila vise strucnih i uglednih ljudi, kao moguce kandidate za cetiri ponudjena ministarska resora. Gospodin Vujanovic se opredijelio za dvojicu istaknutih i uglednih privrednika i poklonio im je povjerenje da vode resor trgovine i pomorske privrede" - rekao je Rakcevic, ubijedjen da ce Bralic i Kalamperovic “doprinijeti da prelazna Vlada ispuni postavljane ciljeve".

Prema njegovom misljenju, prelazna Vlada ima za cilj da obezbijedi uslove za prve postene parlamentarne izbore, da doprinese stisavanju politickih strasti i da podstakne proces otvaranja i demokratizacije Crne Gore. “U svjetlu ovih prioritetnih ciljeva, cija realizacija je preduslov za izlazak iz krize, izrazavamo zaljenje sto su se neke znacajne partije i politicke grupacije distancirale od ucestvovanja u prelaznoj Vladi" - rekao je Rakcevic.

B. I. Milicic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /