subota, 7. februar 1998.

U NISU SASLUSAN SUVLASNIK FIRME AMB

Zivadinovicu poklonio 2.200 litara alkohola

Suvlasnik privatnog preduzeca “AMB" iz Ecke Andjelko Bitevic priznao je juce pred istraznim sudijom u Nisu Milojem Micicem da je poklonio 2.200 litara alkohola Miroslavu Zivadinovicu. Ovaj ga je iskoristio za pravljenje lozove rakije u kojoj je kasnije pronadjena velika koncentracija metanola.

“Rekao sam Zivadinovicu da proveri kvalitet alkohola jer za njega nisam imao nikakvu dokumentaciju pa nisam mogao da ga iskoristim u svojoj proizvodnji deterdzenata. Rekao sam mu ako ne valja da ga baci", rekao je Bitevic pred istraznim sudijom.

Micic je niskim novinarima rekao da je Bitevicu produzio pritvor zbog osnovane sumnje da je 14. januara ove godine stavio u promet sporni metanol jacine 98 stepeni bez ikave deklaracije o poreklu, pratece dokumentacije i bez prisustva poljoprivredne inspekcije, cime je izvrsio krivicno delo protiv zdravlja ljudi i stavljanja u promet skodljivih zivotnih namirnica.

Bitevic je u istrazi rekao da je Zivadinovica prvi put sreo 10. ili 11. januara kada mu je prodao liniju za proizvodnju sokova. “Posto nije mogao da plati liniju za sokove, dogovorli smo se da mi isporuci 20.000 litara lozovace jacine 40 stepeni. Ne znam da li je rakija bila ispravna jer ja ne pijem ali mi je Zivadinovic rekao da vec deset godina pravi takvu rakiju", rekao je pred istraznim sudijom Bitevic. Firma “AMB" prema svedocenju njenog suvlasnika Bitevica postoji od 1995. godine ali nije registrovana za proizvodnju alkohola.

Z. Kosanovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /