subota, 7. februar 1998.

U KURSUMLIJI NEPOZNAT TACAN BROJ UMRLIH OD NISKE “LOZOVACE"

Zvanicno, sestoro mrtvih

Kursumlija. - Prema zvanicnim podacima, u Kursumliji je loza koju je spravljao Miroslav Zivadinovic iz Nisa usmrtila sest osoba. Kako tvrde u kursumlijskom Domu zdravlja za ovih sest osoba zna se tacan uzrok smrti, metilalkohol, a dokaza za jos tri slucaja nema jer nemaju konkretnih podataka. Kako tvrde, lista otrovanih jos nije konacna. Naime, poslednjih desetak dana, povecan je broj umrlih u ovom gradu, pa se smatra da svi otrovani pre smrti nisu zatrazili intervenciju lekara te nisu ni evidentirani.

Prva zrtva, prema zvanicnim podacima, je Milen Miladinovic (39) koji je preminuo 8. januara. Slobodan Antic (36) je umro na putu za Prokuplje, kao i Radoslav Filipovic (59), zatim Zoran Djokic (57). Kada je u ponedeljak intervenciju zatrazio Miroslav Nesic i objasnio da mu je pozlilo od pica, a kako je tada javnost vec bila obavestena o ovoj smrtonosnoj lozi, hitno je upucen za Nis, ali je na putu izdahnuo.

Kako nezvanicno saznajemo, inspektori MUP su na teritoriji Kursumlije zaplenili oko 1.200 litara loze firme “Zivadinovic". Najveca kolicina ovog pica zaplenjana je u privatnim prodavnicama, a pronadjena je i u skladistu jednog svercera.

LJ. Danilovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /