subota, 7. februar 1998.

DEMOKRATSKA STRANKA

Rezim izgubio glavu

“Nas predlog resenja kosovske krize svi primili dobro, sem nadleznih institucija koje su bile duzne da prve reaguju" - kaze potpredsednik DS, Slobodan Vuksanovic

Beograd. - Potpredsednik Demokratske stranke, Slobodan Vuksanovic, ocenio je na jucerasnjoj konferenciji za novinare da je “rezim izgubio glavu" i svoju tezu potkrepio nabrajanjem “mahinacija u ekonomskom zivotu, ciji je cilj da izvuku novac od gradjana".

Vuksanovic je istakao da “ono sto strucnjaci nazivaju blagim porastom nemacke marke u konkretnom zivotu znaci drasticnu razliku u prihpdima gradjana" i dodao da je narociti indikativan novi nacin u funkcionisanju prometa nekretnina, kojim drzava namerava da izvuce novac od gradjana. Prema njegovom misljenju, sustina ekonomskog problema je izolacionisticka politika rezima Slobodana Milosevica, koja onemogucuje poslovanje sa svetom, usled cega je zemlja ostala bez deviza, sto znaci da ce ekonomska kriza trajati sve dok se drzava ne oslobodi izolacije.

Osvrcuci se na izjave celnika Socijalisticke partije, prema kojima su nezavisni mediji glavni krivci za stanje na trzistu, Vuksanovic je ocenio da je rec o kampanji koja predstavlja uvod u gusenje slobodnih medija. “Televizije Kursumlija i Mladenovac, novinari ‘Nase Borbe‘ i urednik ‘Dnevnog telegrafa‘ predstavljaju samo male mete u velikom mozaiku napada na medije koji su opasni ne vise samo zbog prenosenja izjava stranaka, vec i ljudi koji se sluze argumentima nauke i obicnih gradjana koji govore o stanju u kome se nalazimo", istakao je on.

Prema recima Vuksanovica, terorizam na Kosovu i udari na ekonomskom trzistu koji prete hiperinflacijom, neodoljivo podsecaju na vreme rata u bivsoj Jugoslaviji. “Demokratska stranka sa zaljenjem konstatuje da su svi dobro primili predlog DS o resenju kosovskog problema, osim nadleznih institucija koje bi prve trebalo da reaguju", rekao je Vuksanovic i dodao da je, “ne cineci nista to bi pomoglo resenju kosovskog problema, Slobodan Milosevic, zapravo, internacionalizovao ".

V.D.

Trgovina na racun gradjana

Komentarisuci, na zahtev novinara, desavanja u Skupstini Beograda, Vuksanovic je rekao da je “koalicija SPO i SPS vezana za formiranje republicke vlade" i naglasio da “u tom kljucu treba ocitavati sve probleme koji se javljaju na razlicitim nivoima politickog zivota". Isticuci da je problem u tome sto se “trguje na racun gradjana", Vuksanovic je podsetio da “DS ima bogato iskustvo koalicije sa SPO" i dodao da “sada socijalisti to treba da osete".

Potpredsednik DS ponovio je ocekivanje te stranke da ce ove godine “svakako biti odrzani izbori" i dodao da je neizvesno jedino da li ce oni istovremeni sa izborima u Crnoj Gori, ili ce se odrzati neposredno nakon njih.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /