ponedeljak, 9. februar 1998.

VOJISLAV SESELJ, PREDSEDNIK SRS

“Sa Siptarima nema dijaloga dok ne izadju na izbore"

Jagodina, Beta. - Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Seselj ocenio je da kosovski Albanci, sve dok bojkotuju izbore, “nemaju reprezentativnog predstavnika za politicki dijalog". “Sa Siptarima na Kosovu mozemo da caskamo, ali nemamo sa kim da vodimo kompetentan politicki dijalog sve do momenta dok ne registruju svoje stranke i sa njima izadju na izbore", izjavio je Seselj preksinoc na jagodinskoj televiziji “Palma plus".

Lider radikala je naglasio da cinjenica da “(lider kosovskih Albanaca Ibrahim) Rugova i (Fehmi) Agani ne priznaju Srbiju i Jugoslaviju" daje pravo “da im dopustimo da se oni licno izdvoje od nas, pokupe svoje stvari u traktorsku prikolicu i odu preko Prokletija".

“Izdvajanje nase teritorije ni po koju cenu ne smemo dozvoliti, kao sto ne smemo dati pravni osnov za strano mesanje u pitanje Kosova. Medjunarodna zajednica ce nas neprekidno pritiskati, ali sa time se moramo pomiriti, ne dozvoljavajuci pravni osnov za vojnu intervenciju", rekao je Seselj. On je zakljucio da je “ono sto sada radi grupa Siptara na Kosovu najobicniji terorizam".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /