ponedeljak, 9. februar 1998.

KONTROLA IZBEGLICA U JUZNOBACKOM OKRUGU

Provera kolicine ocaja

U kolektivnim centrima za izbeglice uskoro ce ostati samo oni koji nemaju nikakvu mogucnost da samostalno ostvaruju prihode. Svi ostali, morace da se ukljuce u normalan drustveni zivot! Ovo je receno na radnom sastanku u sedistu Juznobackog okruga, a po onome sto se jos culo, resenja o ukidanju svojstva izbeglica i gubljenja prava na zbrinjavanje u kolektivnim centrima, donosice republicki Komesarijat za izbeglice na osnovu dokaza koje obezbede opstinski poverenici.

Prema kriterijumima pravo na smestaj u centrima izgubice svi za koje se utvrdi da poseduju nepokretnosti u SRJ ili pokretnu imovinu kojom ostvaruju stalne prihode. Pravo na smestaj izgubice izbeglice koje poseduju radnju, preduzece ili neki drugi oblik stalne samostalne delatnosti ili oni cija su stalna mesecna primanja iz radnog odnosa u nivou, ili iznad proseka u Repulici Srbiji. Takodje i lica koja imaju rodjake prvog stepena srodstva - drzavljane SRJ sa stalnim primanjima iznad proseka u Republici.

Izuzeta su deca koja se redovno skoluju i drugi mladji od 18 godina, izbeglice iznad 65 godina starosti ukoliko prosek njihovih primanja ne prelazi prosek u Republici, trudnice i majke sa decom do tri godine starosti i trajno hendikepirani i invalidna lica ili lica koja su na stalnom bolnickom tretmanu.

N. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /