ponedeljak, 9. februar 1998.

U SUBOTU U SARAJEVU ODRZAN PRVI KONCERT MUZICARA IZ SRBIJE

“Skenderija" u horu cetiri i po sata pevala sa Djordjem Balasevicem

Za istoriju: Balasevic sa svojom
grupom na koncertu u Sarajevu
FOTO: FoNet/AP

Sarajevo, Beta. - Novosadski kantautor Djordje Balasevic sinoc je u dvorani “Skenderija" odrzao svoj drugi sarajevski koncert. Na prvom koncertu, vece pre ovoga Balasevic je vise od cetiri i po sata, zajedno sa oko 8.000 ljudi koliko ih se okupilo na koncertu, pevao stare i nove hitove.

Poklonici Balaseviceve muzike, koji su u Sarajevo stigli iz svih krajeva BiH i Hrvatske, najveci deo koncerta proveli su na nogama igrajuci uz muziku i skandirajuci “Djole, Djole". Igralo se ne samo na tribinama, vec i u prostoru odredjenom za novinare, hitnu pomoc i pripadnike obezbedjenja. Posto je otpevao pesmu “Odlazi cirkus" Balasevic je hteo da zavrsi koncert, ali se na skandiranje publike vratio i otpevao jos nekoliko hitova. Koncert koji je organizovao Visoki komesarijat UN za izbeglice, u okviru akcije “Sloboda kretanja i poverenja", zavrsen je oko sat vremena posle ponoci i protekao je bez ijednog incidenta.

Direktor humantiarne organizacije S.O.S. Kinderdorf Ramizkadic i novosadski kontautor Djordje Balasevic potpisali su juce u Sarajevu ugovor kojim je celokupni prihod od dva koncerta u Sarajevu u iznosu od 140.000 maraka upucen u fond za pomoc deci nastradalog od mina u Bosni i Hercegovini.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /