ponedeljak, 9. februar 1998.

NA PALAMA RAZGOVARALI MOMCILO KRAJISNIK I MILORAD DODIK

Krajisnik prihvatio saradnju sa Vladom RS

Pale, Beta. - Clan Predsednistva BiH iz Republike Srpske Momcilo Krajisnik prihvatio je saradnju sa Vladom RS, iako je izrazio rezervu prema nacinu formiranja Vlade, saopsteno je u subotu iz Krajisnikovog kabineta.

U saopstenju sa razgovora Krajisnika i premijera RS Milorada Dodika navodi se da je Krajisnik naglasio da su "propusti u procesu formiranja Vlade u jednom vremenskom periodu cak i povecali krizu u RS". "I pored toga, radi interesa RS, predsednik Krajisnik je prihvatio saradnju sa novom Vladom RS", navodi se u saopstenju.

Premijer Dodik je, kako je saopsteno, istakao znacaj legitimnosti nove Vlade i izrazio spremnost za bolju saradnju svih institucija RS, "bez obzira na trenutne razlike u stavovima, uz puno uvazavanje institucije predsednika iz RS u Predsednistvu BiH". "Istaknut je zajednicki stav i apel svim relevantnim faktorima u RS, da se maksimalno angazuju na resavanju krize u RS politickim i demokratskim sredstvima, a u pogledu arbitraze u oblasti Brckog naglasena je potreba udruzivanja svih snaga kako bi Brcko ostalo u RS", navodi se u saopstenju.

Inace, predsednik Vlade RS Milorad Dodik rekao je u subotu, da je Krajisnik izrazio sumnju u legitimnost Vlade RS, zbog nacina njenog izbora. "Na tom sastanku tvrdio sam da je izbor Vlade sasvim legitiman cin", rekao je Dodik i dodao da je u razgovoru "preovladalo misljenje da je u interesu RS smirivanje politicke situacije i resavanje dnevnih problema".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /