utorak, 10. februar 1998.

NENAD CANAK DEMANTOVAO SVOJE RANIJE IZJAVE

Nema slanja rezervista na Kosovo

Od marta prosle godine u Vojvodini nije bilo vojnih vezbi - rekao lider LSV pozivajuci se na Komandu vojnog okruga Novog Sada

Novi Sad. - Netacne su vesti da se rezervisti iz Vojvodine pozivaju na vojne vezbe i salju na Kosovo - izjavio je juce na vanrednoj konferenciji za stampu predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Canak. On je rekao da ga je prekjuce, na njegov zahtev, u svojstvu predsednika stranke i clana Odbora za odbranu i bezbednost Skupstine Srbije, primio pukovnik Ljubisa Manastirac, komandant Vojnog okruga Novi Sad.

Prema Cankovim recima, pukovnik Manastirac mu je tom prilikom rekao da u Vojvodini od marta prosle godine zbog nedostatka sredstava nije bilo vojnih vezbi. Mozda je bilo samo pozivanja rezervista na jednodnevnu obuku i upoznavanje sa opremom i naoruzanjem - preneo je Canak reci nadleznog staresine.

Canak je prigovorio novinarima da su nepotpuno prenosili njegove izjave o mobilizaciji. Naime, on tvrdi da je o pozivanju rezervista na vojne vezbe i njihovom slanju na Kosovo uvek govorio "u kondicionalu": kako ce njegova stranka reagovati ako se ispostavi da su vesti o mobilizaciji tacne.

- Ne zelim da sumnjam u navode pukovnika Manastirca, rekao je Canak i naglasio da nema razloga za uznemirenje javnosti. On je ponovio da je vise clanova LSV zaista dobijalo vojne pozive, ali da su odbili da ih prime, tako da nije poznat povod pozivanja. Canak se zalozio da se rasvetli ko je sirio dezinformacije. Po njegovim recima, to ne cini ni LSV ni Vojska Jugoslavije. Zbog cega se o neproverenoj odnosno "nepostojecoj" temi govorilo na nekoliko konferencija za stampu, lider LSV nije objasnio.

M. Ramac

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /