utorak, 10. februar 1998.

IZJAVA SLAVKA PEROVICA PODGORICKIM “VIJESTIMA"

Postoji precutni sporazum da se majski izbori odloze

Liberali ce najverovatnije napustiti parlament ako izbori budu odlozeni, kaze predsednik LSCG

Podgorica. - Odustajanje od majskih izbora znacilo bi produbljivanje politicke krize u Crnoj Gori sa nepredvidivim posljedicama", konstatovao je u intervjuu podgorickim “Vijestima" Slavko Perovic, politicki lider Liberalnog saveza Crne Gore, dodajuci da bi u tom slucaju liberali najverovatnije izasli iz parlamenta.

“To bi bila katastrofa po sve u Crnoj Gori. U tom trenutku sadasnji parlament i visestranacka vlada izgubkli bi svaki legitimitet", naglasio je lider liberala, podsjecajuci na Sporazum vlade i opozicije iz prosle godine. “Ne bih zelio da izbori budu odlozeni, jer bi to bilo potpuno izigravanje Sporazuma koji smo potpisali,mada se uocavaju manevri, pogotovo nekih grupacija iz tog sporazuma koji ocigledno idu na odlaganje pravdajuci ga raznih razlozima", rekao je gospodin Perovic, objasnjavajuci to slabim rejtingom nekih politickih grupacija na politickom trzistu.

On, pored ostalog, konstatuje da je sadasnji crnogorski parlament “cinom pucanja DPS-a izgubio svoj legitimitet" i da su sve stranke sada u njemu “delegitimisane".

Izlazak Liberalnog saveza samostlano na izbore, Perovic je objasnio i cinjenicom sto je trenutno “jedina partija koja ima politicku tezinu da moze ponuditi koaliciju - DPS predsjednice Milice Pejanovic- Djurisic", te da sa te strane do decembarskog kongresa liberala nije stizala ni naznaka o mogucoj koaliciji.

B. I. M.

Odustajanje - kompromitacija

Prema rijecima Perovica, septembarski Sporazum vlade i opozicije “jedan je od najozbiljnijih cinova koji je napravljen u novijoj crnogorskoj istoriji. Pod bilo kojim razlozima da se desi, odustajanje od izbora znacilo bi kompromitaciju svih potpisnika i mi kao ozbiljna politicka stranka ne zelimo ucestvovati u samodestrukciji niti davati podrsku takvim cinovima", kategorican je Perovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /