sreda, 11. februar 1998.

UPRAVAMA JAVNIH PRIHODA STUGLA UPUTSTVA ZA PRIMENU UREDBE O MERAMA FINANSIJSKE DISCIPLINE

Vlada izazvala potpunu pometnju na trzistu

Ova uredba je jedan od najvecih pravnih apsurda u istoriji pravosudja i nece vaziti za pedeset do sto povlascenih porodica ministara, direktora, politicara, kaze advokat Sava Andjelkovic. Za sprovodjenja uredbe potrebna je armija ljudi, tvrdi Milena Radulovic iz TRO "Jabuka"

Uprave javnih prihoda u Srbiji duzne su da se ponasaju u skladu sa Uredbom o merama finansijske discipline Vlade Srbije, a u tome ce im pomoci uputstva koja je na njihove adrese prosledila Republicka uprava javnih prihoda. Nacelnici svih odeljenja za utvrdjivanje i naplatu javnih prihoda, kao i odeljenja finansijske policije dobili su detaljna tumacenja odredbi Uredbe i njihovih obaveza u primeni propisa koji na nov nacin uredjuju finansijske tokove u Srbiji.

I pored ovih tumacenja privrednici, bankari, sluzbe obracuna i placanja, ali i gradjani, imace velike muke da se prilagode novim merama. Na trzistu nekretnina ni juce nije bilo nikakvog prometa, medju trgovcima vlada prava pometnja, a samo neke trgovine poslovale su u skladu sa Uredbom." Ako smo dobro razumeli primena ovog podzakonskog propisa zahteva armiju ljudi. Nije nam jasno ni kako ce se tretirati kupovina na odlozeno placanje", kaze Milena Radulovic, direktor marketinga u "Jabuci". Ustavni sud Srbije je duzan da automatski pokrene postupak utvrdjivanja ustavnosti i zakonitosti Uredbe jer su inicijativu za pokretanje postupka podneli ovlasceni predlagaci, a kako saznajemo ovi predmeti bice resavani prioritetno.

"Ova uredba je jedan od najvecih pravnih apsurda i nonsensa u istoriji pravosudja. Ona ce se primenjivati na "male ljude" ali nece vaziti za 50 do 100 povlascenih porodica ministara, direktora, politicara...", istice advokat Sava Andjelkovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /