sreda, 11. februar 1998.

LIGA ZA ZASTITU PRIVATNE SVOJINE I LJUDSKIH PRAVA

Danijel Bojer organizator posete predsednice RS Francuskoj

Beograd, Beta. - Liga za zastitu privatne svojine i ljudskih prava saopstila je juce da je ova liga zvanicni organizator posete predsednce Republike Srpske Biljane Plavsic Francuskoj. U saopstenju dostavljenom javnosti istice se da je “osnivac i pocasni predsednik Lige za zastitu privatne svojine i ljudskih prava prof. dr Danijel Bojer omogucio predsednici RS da u Francusku otputuje njegovim privatnim avionom".

“Bio je to prvi let iz Banjaluke za inostranstvo", dodaje se u saopstenju.

Liga za zastitu privatne svojine i ljudskih prava “sa posebnim zadovoljstvom obavestava javnost da je gospodja Plavsic u Parizu primljena na najvisem nivou i uz sve drzavnicke pocasti". Dodaje se da je “na konferenciji koja je organizovana u cast Biljane Plavsic prisustvovao i jugoslovenski ambasador". U saopstenju se naglasava da se “ovako visok status koji je dat poseti gospodji Plavsic, kao i izjave predsednika Francuske gospodina Zaka Siraka koje prenose francuski mediji, u tamnosnjoj javnosti tumace kao priznavanje RS od strane Francuske, i to pre nego sto je zvanicno priznata Federacija BiH".

“Kako je Francuska jedna od vodecih zemalja EU, ocekujemo da ce uspeh posete gospodje Plavsic ovoj zemlji bitno pozitivno uticati na odnos cele EU prema RS, kaze se na kraju saopstenja Lige za zastitu privatne svojine i ljudskih prava, koje je potpisao predsednik lige Slavenko Grgurevic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /