sreda, 11. februar 1998.

REC PLUS: JOZEF KASA, PREDSEDNIK SVM, O MILOSEVICEVIM LEPIM OBECANJIMA

Ove nedelje razgovori SVM-SPS

Problemi Madjara resavace se u paritetnim komisijama, a za koordinatora je odredjen Milomir Minic

“U dva susreta koje je delegacija Saveza vojvodjanskih Madjara u poslednje vreme imala sa predsednikom SRJ Slobodanom Milosevicem naprosto nije bilo dovoljno vremena za sveobuhvatno razmatranje teme ekonomske ravnopravnosti. Imali smo i protivurecne podatke, pa je ostalo na tome da ce o tim pitanjima raspravljati paritetna komisija, s obzirom da sada predstoji dijalog na partijskm nivou", kaze lider SVM Jozef Kasa.

U izjavi za “Nasu Borbu", celnik ove stranke Madjara u Vojvodini potvrdjuje da se sa Slobodanom Milosevicem rastao uz dogovor za ponovni susret najdalje za godinu dana.

Tada bi, po Kasinom kazivanju trebalo da se zajednicki razmotri sta je ostvareno od dogovorenog u prethodna dva susreta. O takvom dogovoru za “ponovno vidjenje" jos kaze:

- Rec je o tome da su obecanja koja smo dobili toliko lepa da sam ja Milosevicu i otvoreno rekao da su isuvise lepa da bih u sve to poverovao. Jer, poverenja nema, a obecanja dosad nikad nisu ostvarena. Ne mislim na predsednika, vec na citav niz organa vlasti. Zbog toga postoji bojazan da ce sve ostati na obecanjima. Zato je predsednik Milosevic i predlozio da sada zapocne faze konkretog posla u paritetnim komisijama i radnim grupama, da zapocne dijalog SPS-SVM, da se ide na razradu i ostvarenje dogovorenog s vladom, ministarstvima, drzavnim organima, izvrsnom vlascu, te da ce za godinu sagledati sta je ostvareno. A, ukolio ovi procesi ne budu tekli u pravcu dogovorenog, onda i ranije moze doci do ponovnog susreta sa Milosevicem - naglasava Kasa.

Na pitanje kada treba da pocne taj konkretan posao Kasa je naveo da je Milomir Minic, koji treba da bude koordinator citavog posla to najavio za ovu nedelju.

Z. Serences

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /