sreda, 11. februar 1998.

DOK JE NOVINARKA BORAVILA U STRAZBURU

Crnogorski radio bez prostorija u Beogradu

Beograd, Beta. - Dopisnistvu Radija Crne Gore oduzeta je prostorija u zgradi Radio Beograda, izjavila je agenciji Beta dopisnik crnogorskog radija Dara Pejovic. Ona je juce zatekla zamenjenu bravu od dopisnistva i nije mogla da udje u prostorije koje je godinama koristio Radio Crne Gore kao zamenu za prostorije koje u zgradi crnogorskog drzavnog radija koristi dopisnistvo Radio Beograda. “Sa vrata dopisnistva izgrebana je nalepnica ’Radio Crne Gore’. Vidi se da je to ucinio neko u velikom besu", kazala je Pejovic. Ona je rekla da se “provala" u dopisnistvo dogodila za vreme njenog boravka u Strazburu, gde je za Radio-televiziju Crne Gore pratila rad Parlamentarne skupstine Saveta Evrope.

Prema recima Pejoviceve, u prostorijama dopisnistva ostala je oprema dopisnistva crnogorskog radija - diktafon, telefonski aparat i dokumentacija. “Sve sto se nalazilo u tim prostorijama bilo je ili moje ili vlasnistvo Radija Crne Gore, osim ta cetiri zida", kazala je Pejovic, koja je jedini dopisnik crnogorskog drzavnog radija u Beogradu. Ona je rekla da je u razgovoru sa novinarima Radio Beograda saznala da se u prostorije njenog dopisnistva “uselio" muzicki urednik Programa 202 Milovan Filipovic.

“Pretpostavljam da ovaj cin ima neke veze sa otvaranjem crnogorskih drzavnih medija i mojim izvestavanjem sa skupstine Saveta Evrope u Strazburu", kazala je Pejovic. Pejovic je kazala da ce danas od sefova u Radio Beogradu traziti objasnjenje za oduzimanje prostorija i plenidbu opreme Radija Crne Gore. “Ne znam da li ce se Radio Crne Gore na isti nacin poneti prema dopisnistvu Radio Beograda u Podgorici", kazala je Pejovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /