sreda, 11. februar 1998.

TOKOM POLICIJSKE AKCIJE U SRBICI NA KOSOVU

Pucnjava u centru grada

OVK popisuje i oduzima oruzje Albancima, tvrde izvori bliski policiji u Srbici

Pristina, Kosovska Mitrovica, Beta. - U centru Srbice policija je pucala na dvadesetogodisnjeg Baskima Jasarija nakon sto je odbio da se zaustavi na zahtev policajaca, pisu danas kosovski listovi na albanskom jeziku. Na Jasarija je pucano juce, a listovi navode da nije ranjen. On je unuk porodice Sabana Jasarija iz sela Donje Prekaze, ciju kucu su 22. januara, prema tvrdnjama albanskih izvora, napale jake policijske snage. Nakon jucerasnje pucnjave u centru Srbice u gradu su se oko dva sata zadrzale jake policijske snage sa dva oklopna transportera.

Ogranak Demokratskog saveza Kosova (DSK) u Srbici ocenio je da je situacija u tom gradu "veoma napeta i eksplozivna", tvrdeci da policija svakodnevno zlostavlja neduzne gradjane. Srbicki ogranak DSK pozvao je stanovnistvo da ostane mirno i zatrazio da u grad dodju predstavnici rukovodstva te stranke kako bi se informisali o situaciji. Srpski izvori u Kosovskoj Mitrovici i Srbici takodje ocenjuju da je situacija "napeta". Na putu Klina - Srbica pojacano je prisustvo policijskih snaga, ali autobusi drustvenih firmi tim putem jos ne saobracaju.

Ilegalna organizacija koja sebe naziva Oslobodilacka vojska Kosova (OVK) tajno popisuje ili oduzima oruzje, ukljucujuci i prijavljene lovacke puske, koje imaju Albanci na podrucju Srbice, tvrde izvori bliski policiji u Srbici. Ti izvori su rekli da se lovackom udruzenju "Srna" u Srbici javilo nekoliko Albanaca, clanova tog udruzenja, tvrdeci da su im oduzete lovacke puske. Albanci se, navodno, plase da prijave vlastima oduzimanje oruzja.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /