cetvrtak, 12. februar 1998.

NAKON DEMANTIJA NISKOG SPS

Ipak smena na vrhu niske policije

Nis. - Samo dan nakon sto je niski Odbor SPS demantovao pisanje pojedinih medija da se iz njihovog sedista pojavila informacija o pripremi smene nacelnika niskog SUP Radisava Gvozdenovica, on je prema poluzvanicnim informacijama "rasporedjen na novu duznost". Umesto njega za novog nacelnika niske policije postavljen je pukovnik policije Zdravko Skakavac.

Prema informacijama bliskim policiji, rec je o "obicnoj" kadrovskoj promeni i povlacenju Gvozdenovica pred skori odlazak u penziju. Niski novinari juce su ostali uskraceni za bilo kakvu zvanicnu informaciju ovom kadrovskom pomeranju, a redovni susret sa novinarima je izostao posto "nema nikakvih informacija za njih".

U nedostatku zvanicnih informacija, smena nacelnika niskog SUP povezuje se sa "zadrzavanjem direktora DIN Smiljka Kostica na granici Srbije i Crne Gore", Kosticu je nedavno beogradska policija oduzela pasos na aerodromu "Surcin", ali mu je nekoliko dana kasnije niska policija izdala novu putnu ispravu.

Beogradski dnevni list "Demokratija" je ranije objavio da se priprema smena nacelnika niskog SUP zato sto "nije pristao da nisku policijustavi u funkciju politike Socijalisticke partije Srbije". List je naveo i da Gvozdenovicu nikada nije oprosten njegov odnos prema Nislijama u toku zimskih protesta zbog prekrajanja rezultata lokalnih izbora. u Srbiji 1996. godine.

Z. K. - Beta

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /