cetvrtak, 12. februar 1998.

U RADIO BEOGRADU OBECALI DA CE DANAS VRATITI ODUZETU PROSTORIJU DOPISNISTVU RADIJA CRNE GORE

Nesporazum promenio bravu na vratima

Beograd. - Dara Pejovic, dopisnik Radija Crne Gore, potvrdila je juce za nas list da joj je oduzeta prostorija u Radio Beogradu, ali je direktor radija Milivoje Pavlovic, prema njenim recima, obecao da ce joj vec danas biti vracena. Ona objasnjava da je u prostoriju, dok je bila na poslovnom putu u Strazburu, useljen muzicki urednik Programa 202 Milovan Filipovic, tako da je u utorak zatekla zakljucana vrata, sa kojih je skinuta nalepnica Radija Crne Gore.

"Direktor Radio Beograda Milivoje Pavlovic izjavio je da se radi o nesporazumu, jer je Filipovicu odobrio da se useli u neku od prostorija na V spratu, ali ne i da udje u prostoriju crnogorskog dopisnistva. Filipovic, pak, tvrdi da mu je Pavlovic cak pismeno odobrio ulazak u bas tu prostoriju, prica Dara Pejovic i dodaje da je ocigledno da neko izbegava odgovornost. Ne veruje, kaze, da je u pitanju slucajnost, jer je na vratima promenjena brava i skinuta oznaka njenog radija. Ona objasnjava da je posumnjala da navodni nesporazum ima veze sa njenim izvestavanjem sa Parlamentarne skupstine Saveta Evrope i otvaranjem medija u Crnoj Gori.

"Ostaje da se vidi da li ce mi Pavlovic, kao sto je i obecao, omoguciti da udjem u svoju prostoriju", kaze Dara Pejovic i istice da se njena redakcija, odnosno glavni urednik Radija Crne Gore Slavko Sepic, jos nije oglasio povodom incidenta u Radio Beogradu, dok je Sekreterijat za informacije Crne Gore zatrazio njenu pismenu izjavu o dogadjaju kako bi mogao da zvanicno reaguje.

O. Mamuzic

Nepotrebno politizovanje

Urednik u Radio Beogradu koji je zeleo da mu se ne pominje ime rekao je juce za nas list da ta redakcija ni direktor Milivoje Pavlovic nisu doneli odluku o iseljenju crnogorskog dopisnistva te da je u pitanju nesporazum. On je dodao da je "nesporazum nepotrebno dignut na nivo politickog problema. Pavlovic mi je rekao da ce u cetvrtak dopisnica Crne Gore ponovo koristiti svoje prostorije".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /