cetvrtak, 12. februar 1998.

VUKASIN JOKANOVIC U RAZGOVORU SA LUIZ ARBUR

SRJ spremna za saradnju sa Medjunarodnim tribunalom

Beograd, Beta. - Jugoslovenski drzavni tuzilac Vukasin Jokanovic razgovarao je juce sa glavnim tuziocem Haskog tribunala Luiz Arbur o gonjenju odgovornih za teske povrede medjunarodnog humanitarnog prava, saopsteno je iz kabineta Saveznog drzavnog tuzioca.

U saopstenju se navodi da je Jokanovic upoznao Luiz Arbur "da Jugoslavija kao potpisnica medjunarodnih konvencija iz oblasti medjunarodnog humanitarnog prava ispunjava obaveze iz tih konvencija i da je spremna za saradnju i pruzanje pravne pomoci tuziocima Medjunarodnog tribunala".

Izrazena je spremnost i za druge oblike saradnje u skladu sa Ustavom i zakonima SRJ, navodi se u saopstenju. Glavni tuzilac Haskog tribunala upoznata je i s tim da su pred domacim sudovima "za ova krivicna dela do sada osudjena cetiri lica na maksimalne vremenske kazne, a da je jos protiv trojice krivicni postupak u toku".

Izrazena je spremnost nadleznih tuzilaca u SRJ "da gone svako lice za koje postoje dokazi da je izvrsilo krivicno delo protiv covecnosti i medjunarodnog prava", navodi se na kraju saopstenja o susretu Vukasina Jokanovica i Luiz Arbur.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /