cetvrtak, 12. februar 1998.

MANOJLO MILOVANOVIC, MINISTAR ODBRANE RS

VRS nece nikoga napadati

Banjaluka, Beta. - Ministar odbrane Republike Srpske (RS) general potpukovnik Manojlo Milovanovic ocenio je da ne postoji mogucnost izbijanja ratnih sukoba na teritoriji Bosne i Hercegovine (BiH) dok traje misija Sfora. "Svestan sam da rata nece biti dok je SFOR ovde", rekao je Milovanovic kasno preksinoc Srpskoj televiziji i dodao da ga je to opredelilo da iz budzeta RS zahteva samo minimalna sredstva neophodna za opstanak sistema odbrane. Milovanovic je, komentarisuci pisanje stampe o navodnom tajnom planu muslimanske strane za napad na RS, rekao da "nije iskljuceno da neke usijane glave u odredjenom trenutku napadnu RS". "Vojska Republike Srpske (VRS) ni sada, a ni ubuduce, nema nameru da napada nego samo da se brani", rekao je Milovanovic i dodao da "ni Srbima ni Hrvatima nije do rata".

Ministar Milovanovic je kazao i da je u ratu u BiH "najsvetlija tacka" VRS bila je "operacija Bihac" koji je vec bio u rukama VRS, "ali da su odredjeni faktori ucinili svoje".

Smene u Generalstabu do kraja februara

Pale, FoNet. - Vrhovni savet odbrane Republike Srpske obavice do kraja meseca smene u Generalstabu Vojske RS, izjavio je juce agenciji Srna ministar odbrane general-potpukovnik Manojlo Milovanovic. Ministar Milovanovic je potvrdio da se konsultuje s penzionisanim visokim oficirima i objasnio da mu oni mogu biti samo savetnici, a na nove polozaje u Generalstabu VRS doci ce mladji oficiri sa autoritetom u vojsci.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /