petak, 13. februar 1998.

PREDSEDNICA PLAVSIC SE VRATILA IZ POSETE PARIZU I BECU

Podrska vladi RS da nastavi sa pozitivnim promenama

Ministar inostranih poslova Austrije
Sisel i predsednica Plavsic
na konferenciji za novinare u Becu.
FOTO: FoNet

Banjaluka. - Predsednik Republike Srpske Biljana Plavsic izjavila je juce po povratku iz visednevne zvanicne posete Francuskoj i Austriji da je imala uspesne susrete sa tamosnjim najvisim politickim zvanicnicima.

Plavsiceva je na Banjaluckom aerodromu novinarima rekla da je prijem kod francuskog predsednika bio na najvisem nivou, kao i da je sa Zakom Sirakom razgovarala o novoj vladi RS. “Receno je da u novu vladu gleda ceo svet i da postoji nada da ce ova vlada Republiku Srpsku dovesti u evropske standarde" - istakla je predsednica Plavsic i dodala da francuski zvanicnici zele da se pokrenute promene u RS nastave u pozitivnom pravcu. Podrska Evropske unije, prema recima Plavsiceve je zagarantovana. U Parizu i Becu bilo je reci i o problemu Brckog, rekla je Plavsiceva i dodala da licno nije svedocila u procesu saslusanja o Brckom, ali da se sastala sa glavnim arbitrom Robertsom Ovenom od kojeg zavisi konacno resenje statusa tog posavskog grada.

“Rasprava u arbitraznom postupku o Brckom tece u normalnim okvirima" - rekla je predsednica Plavsic i najavila da ce podrobnije informacije biti poznate za nekoliko dana kada ce se delagacija RS vratiti iz Beca.

Sa zvanicnicima Francuske i Austrije predsednica Plavsic je razgovarala i o problemu Kosova. “Imam cvrsta uveravanja da pitanje Kosova treba resiti u okviru Srbije", izjavila je predsednika Republike Srpske.

LJ. Kovacevic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /