petak, 13. februar 1998.

PARTIZAN CEPTER - TIMSISTEM 76:66 (38:34)

Jurnjava za zadnjim vozom

Beograd.- Hala Pionir. Gledalaca: 5.000. Sudije: Rejzer (Nemacka), Sudek (Slovacka).

PARTIZAN: Djokic, Brkic 19 (2x3), Dozet, Cubrilo 3 (1x3), Koprivica 2, Varda, Tomasevic 8, Radosevic 20 (1x3), Drobnjak 15, Lukovski 9.

TIMSISTEM: Gej, Atruja 8 (2x3), Fucka 6, Vidili 4, Bonajuti, Galanda 7 (1x3), Vilkins 20, Citadini, Kjacig 7, Rivers 14.

Verovali ili ne, Partizan je posle osam uzastopnih poraza (deset ukupno) dosao do pobede u Evro-ligi. U Pioniru je pao Timsistem iz Bolonje- 76:66 (38:34) u mecu koji je imao i "poluvreme" pre pocetka. Naime, akterima je vec bio poznat rezultat iz Istanbula gde je AEK uradio veliki posao za naseg sampiona pobedivsi domaci Ulker. Crno-belima se otvorila sansa i oni su je konacno iskoristili. Odluka ipak pada u poslednjem kolu, Partizan gostuje u Atini, Ulker u Zagrebu. Partizanu odgovaraju i obostrani porazi i obostrane pobede. Najkrace receno, jos uvek postoji sansa, sada realnija nego sto je do juce bila. Videlo se celim tokom da igraci Partizana igraju pod imperativom pobede. U odbrani je sve funkcionisalo manje-vise korektno, u napadu je mnogo toga skripalo. Veliki problem stvorila je treca licna greska Tomasevica vec u 13. minutu, svoju partituru nuzno je imao i Koprivica. Paradoks je i da je drugi centar Drobnjak prvo poluvreme zavrsio bez licne greske.

Grc u igri crno-belih osecao se i u nastavku. Nas sampion ipak se prvi probudio, u 24. minutu dosao je do sedam poena plusa (42:35), od tog trenutka razlika nijednom nije presla ispod sest. Taj deo igre doneo je mnogo bolju partiju Brkica, Radosevic je bio sasvim solidan. Svakako valja pomenuti i veoma dobar pasaz Cubrila u odbrani. Lukovski i Drobnjak odigrali su korektno i to je sinoc bilo dovoljno za pobedu koja produzava evropsku nadu.

Gosti su se predstavili u prilicno bledom izdanju, najveca zvezda Dominik Vilkins blistao je samo u prvih deset minuta, kasnije je pao u pratnji Tomasevica. Rivers je bio i previse nervozan, nije bio ni senka najboljeg igraca Evrope od preklane, treca zvezda- Majers nije ni doputovao u Beograd zbog povrede. Fucka i Kjacig, na srecu crno-belih, nisu bili ni senka dueta iz prvog meca u Bolonji. Opsti utisak je da je Partizan sinoc mogao da dobije i ubedljivije, s obzirom na okolnosti pobeda je velika kao kuca, psiholoski stimulans moze biti i atrakcija pred sam kraj kada je na "balon" Tomasevica, Drobnjak zestoko zakucao. Najbolji u redovima crno-belih po ko zna koji put bio je Tomasevic, bez obzira na kos-ucinak opet je bio najborbeniji i osvojio je dve kljucne lopte kada su gosti pretili da se priblize u samom finisu.

Z. Pavic

PET MINUTA POSLE

Bjankini: Sudjenje ispod nivoa

Trener Partizana Milovan Bogojevic posle meca bio je vidno zadovoljan.

- Bili smo svesni znacaja ove utakmice, posebno posle rezultata iz Istanbula. Pored bodova raduje me odnos mojih igraca prema igri i sto se videlo da smo na putu da eliminisemo nedostatke koji su nam do sada bili svojstveni. I u Atinu putujemo da pobedimo, bilo kakve kalkulacije s drugim rezultatima nas ne zanimaju.

Kapiten Haris Brkic nije blistao, odigrao je ipak bolje nego u poslednje vreme.

- Posle duze vremena pruzili smo dobru partiju. Motiv nam je bio i sto su nas svi otpisali, neki novinari o nama su pisali i ponizavajuce. Rezultat iz Istanbula bio je i motiv plus. Timsistem se nije snasao u nasim brzim promenama odbrane, odigrali smo odgovorno i u zavrsnici i nadam se da je ovo najava boljih evro- dana.

Strateg gostiju. legendarni Valerio Bjankini bio je ljut kao leptir.

- Pokazalo se i ranije da nam ekipe kao sto je Partizan ne odgovaraju. Igraju i previse brzo za moj tim, nismo mogli da im se suprotstavimo, posebno u odbrani. Sudjenje je bilo ispod svakog nivoa i uticalo je na nasu igru, mada to ne umanjuje zasluzenu pobedu domacina.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /